Да споделам мое искуство, капки и пробиотик исклучив бидејќи се измачи малиот. Правиме чај од ким и каранфилче дома (80мл вода, прстофат ким 15 тина зрна, 2 каранфилчиња) дозирање со мало лажиче три пати на ден. Друго, маслово е спас!
На бекутан не знам, јас му давав на син ми nurse harvey сируп и многу, многу помагаше. И пробиотик Ваја, од биогаија имаше повеќе грчеви.
Не се многу 15тина зрна? Јас пак како успеав вчера да му направам со 4 зрна сигурно само вода пиел кутриот
Kолкави сте? Јас на моето сега за сега само плантакс му давам еднаш дневно и вежби правиме, а исто не употребувам капки и пробиотик
Ова е рецепт од свекрва ми, за 10мин прекинува да се мачи и да плаче ☺️ давам пола лажица од оние за сируп, сабајле кога плаче многу, на пладне и на ноќно будење кога плаче и утешително бара цицка да се смири. А маслото што го споделив, на пресоблекување кога се мачи да кака долго време и од болка не спие, мачкам со кружно движење, се смирува и заспива. Термофор кај мене од тие со семки имаше кратко дејство и после иста песна
Ќе пробам денес со повеќе, фала ти Јас имам перниче со трици направено ама некогаш пишти од него и не го сака.
Обавезно пробај и пиши, не заборавај да ставиш каранфилче. А маслово е евтино 300 + ден а се користи по една точка буквално, јас го наследив, мн е трајно ☺️
Тука некаде сме, ќе пробам и јас со чај од ким, па се надевам на резултати Не му се толку изразени уште ама се гледа дека го мачи стомачето
Девојки ми кажаа за 100ml вода со 1 лајче шеќер и зрнца ким, сето ова да зоврие, за грчеви кај бебенце. Јас го прашав и докторот ми рече да земам еспумисан, меѓутоа ќе пробам прво со водичкава. Инаку од еспумисанот се дава ко ќе има грчеви 25 капки пред или после јадење?
Обично после јадење ама нема да згрешиш и пред јадење да ги даваш. Во лажичка се даваат во уста. Јас и пред јадење и после сум ги давала оти обично заспиваше со млеко. Не знам колку ќе ти биде од корист но да знаеш дека ако ги поврати можеш да ги повториш. Мене еднаш ми ги поврати ама одма после давањето, не знаев дека можат да се повторат, дете цел ден се уби од плачење.
Jas davam kolief 6x4 plus infacalm 3x1ml i Biogaja mislam deka cel den kapki davam i ova po preporaka na prdijatar od sistina mi reche deka se generalno site prirodni na exkluzivno doenje sum i poradi toa mi gi dade infacalm vo zamena so chaj. Ne znam se nadevam deka ne e strashno kolku kapki prima maliot strav me fakja plus d3 i omega