Mamicki imam bebuska od 2 meseci ama sega i od vremeto imat poveke grcevi.. mu dava bio gaja kapki i koga imat poslini espumisan kapki… e sega slusav deka pomagalo i cajot bekutan da se smirit oti na vecer mnogu malku mi spiet cela nok e kako polu budna.. aj ve molam za nekoe iskustvo
Јас не би давала чај од бекутан, полн е со шеќери. Исто од анасон имаш и на Хипп, тој е без шеќер. Инаку пред некој ден една членка пишуваше дека варела чај од ким и со таа вода правела АД. Помагало кај нејзиното бебе.
Во случај кога бебе има грчеви, ама се справува со нив дали треба да се дава некој суплемент? До сега само масажа практикувам со Colic Relief, само мисла ми е дали треба нешто и за пиење за да се развива дигестивниот систем.
Po kolku cajce davate i kolku pati na den? Dali davate od edno napraveno od sabajle ili za sekoe davanje prigotvuvate novo cajce?
Јас не давам, зашто се справува ко што кажуваш Пробав биогаја и тој ден беше раздразлива и не ми беше тоа мое мирно бебенце Еднаш наутро само давам цела пипета инфаколик грчките, гледам и олеснува за гасови и полнење пелена Што е тоа colic relief?
Има уште , не како на почетокот кога траеа по цела ноќ , и сега се интензивни ,плаче до зајдување ама по кратко траат , и ставам само термофорче да и биде топло на мешето, вежби со нозете ем за колкчињата ем за мешето се добри, масажа на меше и тоа е , мора да поминат
Јас сум надвор од Мк и го нарачав преку Амазон. Ама го видов на форумов го имаше членка препорачано мислам во Зегин го има. Colic Relief Massage Gel од FrezyDrem
Sab simplex како да ги давам на бебе од 25 дена? По колку капки и пред или после доење? Исто и bigaia имам па кои се подобри да ги користам и како?
Примети кој период од денот има повеќе грчеви, јас ги давам во 18ч и во 21ч по 15 капки. Порано ги давав и во 15ч ама гледам дека тој период нема мака. Пред јадење со лајче давај ги.
Денеска буквално цел ден има. А може ли да давам и од двете? Од бигаиа еднаш по 5 капка а од симплех на 4 сата по 10 капки?
Да слободно, јас од биогаја не бев задоволна, мислам имаше дупло грчеви од нив плус и запек доби. Последно совет добив од педијатар за грчеви два пробиотици без саб симплекс. Јас два пробиотици давам за какање плус саб симплекс за грчеви и засега немам проблем фала богу.