Не користевме никаков до сега, од денес почнавме со биогаја па дали е до тоа дали до мојата храна денес не знам ама грчевите магично исчезнаа. Пу пу да не подречам, бебе е супер си спие си цица, што помогна не знам
Здраво , да не знае некој каде го има пробиотиков , и искуство со истиот дали имате, биогаја зимаме веќе два месеци но само се влошуваат грчевите
Овде го има https://www.evit.mk/kupi/za-deca-i-bebinja/pharmas-probalas-baby-protect-kapki/ Можеш и со Ваја да пробаш
Мајки како сте задоволни од Колипрев? До сега користевме колиеф ама вришти не може да дочека да го растворам во млеко а и измолзување па лажички шприцеви, вриштење, буткање, не фала. Колипрев ако не се лажам не се раствараат? И дали сте задоволни, помагаат или? Се пробавме ајде и ова
Здраво мајки може за мислење каков природен чај да и дадам на малата за полесно да се искака?се мачиме неколку дена,се имам пробано и вежби и правев и јас јадам сливи но ништо..иначе на мајчино млеко сме и има два месеца. Фала ви
@GirlLady Го има во babycentar од таму го земав пред бекој ден , ама мојава не сака шише да види , а со ламичка го плука
Колипрев нас повеќе ни помогнаа од колиеф. Ги давам 4 капки пред секој подој. Со првото дете му ги ставав во шише кога пиеше ад млеко по 7 капки, со него мака не видовме со грчеви
Давам веке 4 ти ден, по 7-8 капки пред секој подој... Уште не можам да забележам разлика, еден ден се мн интензивни грчевите, друг не и така сме цело време. Се надевам ке делуваат.
Мамички не знам дали е случајност, но ќе ви кажам може и на некоја друга ќе помогне. Вчера бебка немаше толку интензивни грчеви како претходните денови. Обично најјако го фаќаат од 5 докај 8-9 поручек. Вчера во 4 прво дадов биогаја 5 капки, па на меше на термофорче 10 минути, па масажа на меше со веледа маслото за меше и на крај му ги намачкав стапалата со едно масло комбинација на билки од лаванда босилок и не знам што друго, за смирување било тоа бабицата ми го даде. Бебе плачеше јако само 15 мин, од 5ипол до 6 си беше само кенкав. Во 7 бањање, и во 8 заспа и спиеше до 11 без воопшто да се разбуди. И денес ќе пробаме исто. Чисто да знаете да пробате може и кај вас ќе помогне ова
И храната што ја јадеме влијае. Но сепак период е колку и капки да даваме грчевите се неизбежни, само ете колку можеме да ги ублажиме
Мамички ние денес полниме 2 недели и мислам дека почнуваат грчеви. Бебе на сред спиење станува со плачење, целиот се вцрвенува и собира ноџиња Па го слушам дека прди или кака. Цела тема ја пролистав дали е добра оваа комбинација: пробиотик Диастоп, Колипрев и сирупче Нурс Харви? И на педијатарот му пишав чекам одговор, но би сакала искуство.
На секое дете различни капки му одговараат, ќе го следиш и ќе видиш ако му се намалени грчевите значи дека е добра комбинација за него. Јас му давам биогаја, колипрев и еспомисан. Пак има грчеви ама намалени се доста
Мајки од кои капки за испуштање гасови сте најзадоволни? Саб симплекс, инфакалм или еспомисан? Јас давам еспомисан 2 пати да ден ама пак стомачето му е камен и сакам да ги сменам