А колкава количина му се дава? И како ќтонразбрав во 100мл се дтават 3 зрна ким и треба да се варат? Колку време?
Kako se davaat espumisan ? Probav so bio gaia ne pomagaat. Dete mislam poveke se grci od koga pocnav so niv.
Биогаја е пробиотик. Ние на почеток дававме мислам беше по 5 капки наутро меѓутоа повеќе и сметаше од што помагаше па преминавме на Ваја. За Еспумисан капки дававме 2 пати по 25 капки смешани во млекото. На Ад е кај мене. Ако цица веројатно во измолзено млеко мала количина. Истовремено дававме и Биогаја/Ваја и Еспумисан т.е не заедно во исто време од денот, меѓутоа секој ден и двете.
Еден совет избегавај ги био гаја ретко на кое бебе му пријаат повеќе грчеви прават а најскапи се. Ние со Линекс бејби ги средивме. И еспумисанот знае да му направи повеќе проблем одколку да му помогне. Ставај му топло на меше пеглана тетра пример и смени пробиотик и види неколку дена како ќе биде. Подобра опција е Nurse Harveys само прашај во аптека од кога може да се дава сум заборавила веќе . Али пробиотик обавезно менувај и почекај неколку дена и види дали ќе има разлика. Една сестра од неонатална што работи баш ми кажа дека можеш и на меше да го ставаш така им се намалувале грчевите.
Ние сме со Рекол Бимбо и колипрев јадев свинско после незнам колку време еве бебе цел ден се грчи жива ќе де изедам
Dali ima nekoja sto dava i bio gaia i espumisan. Pedijatarot ovde vo srbija mi rece dvete da gi davam. Zosto espumisanot ne bilo probiotik a bio gaia da. I espumisan da davam tri pati po 25 kapki
Imame. Ama dali e do toj stepen za dvata vida kapki ne znam. Demek i probiotik da si pima i ova za gasovi. Toa bile dva razlicni leka ne mozelo da se menuvaat ednite za drugite. I rekov ok ke davam samo neka pomogni
na mene za prvoto dete site mozni kapki za grcevi mi gi smenija 5 ipol meseci imase grcevi a probiotikot ne,do godina davav biogaja sega davam recol bimbo vo kombinacija so coliprev jadev svinsko i tortaa bebe se oteoa od grcevi ziva ke se izedam…
Mora da se pomini i toj period ama ete barame care da im olesnime na bebuskovci. Inaku jas i caj pijam na hipp za doili i toj demek pomaga za grcevite. Ama nesto slabo gledam podobruvanje
тие чаеви се за заголемување на лактацијаа .оериод е некој со помалку некој со повеќе мора да се помине. за првото давав чај Плантекс,сега никаде го нема .во среда на контрола ќе прашам дали може на Хипп
Јас од почеток давав пробиотик Биогаја, а после накај третата недела почнав да давам Колиеф капки што помагаат да се разложи лактозата од млекото и Еспумисан за да помогнe со исфрлање гасови. Кај мене испадна дека страшни грчеви и предизвикуваа млечните производи што ги јадев. Нецел ден како ги исфрлив од исхраната магично и престанаа сите тегоби и ги прекинав сите капки за грчеви освен пробиотикот. Пробај може ќе му олесни и на твоето, реално за еден ден ќе знаеш дали ќе има ефект или не.
Jas i ne jadam mnogu mlecni proizvodi. Opsto ne sum pregolem ljubitel na mlecni proizvodi. Neznam sto mu gi pravi grcevite. Gledam da ne jadam raboti za koj se znae deka stvaraat grcevi. Kolief neznam dali ima ovde ... Sega ke probam taka biogaia i espumisan. Ako nema efekt ke baram kolief
@Ceneva , не знам дали си породена природно или царски. Педијатарот на моето дете ми рече пробиотик е доволно до кај 3 месеци за бебињата родени природно. Општо земено е против сите вештачки лекови/капки и таков тип на работи. Инаку дававме Биогаја и Еспумисан меѓутоа доби бебе запек од Биогаја и моравме да смениме.
Prirodno sum. Mene doktorkata taka mi kaza dvete da gi davam. Strasno mnogu se grci. Eve cek den i sega maka macime. Nitu e spien ubavo nitu nisto. Samo se zali i placi