мајки имам останато две пакетчиња Инфакол капки ги продавам двете за 600ден доколку е некоја заинтересирана.
Да ве прашам вие кои сте давале капки ко лактазе, по колку пати дневно давате? Во упатството не разбрав добро, дали 4 капки во мајчино млеко, 2 пати дневно, или 4 капки на секој подој во мајчиното млеко?
Јас давав Колиеф, таму пишуваше на секој подој да се дава. Јас искрено не успевав да дадам на секое, особено вечерните цицања па скоро ич. Генерално ок поминавме и така, ако гледав дека не оди можеби ќе се потрудев повеќе да не прескокнувам. Претпоставувам исто е и за Колипрев.
Бебе од 3 недели полнеше пелени ептен. Овие два дена ептен слабо, и почна да истегнува нозе, да се вцрвенува, да плаче. Претпоставувам дека се грчеви и не може да се олесни. Имам слушнато за чај од нане или зрнца ким во вода да отстојат. Дали има некој давано на таа возраст?
Леле грчевиве, ужас! Само што помислив се среди, нема што не пробавме, ништо не помага. Мора да издржиме, се надевам со тек на време ќе се подобрува. Само онака е постов, да си се пожалам, тешка вечер имаме.
Да ти се придружам и јас. Цел ден не е спиено, само два пати по 15тина мин. Еве уште седиме, заспие во раце легнато на стомаче, кога ја оставам се буди одма. Се тегне и плаче цел ден од тие грчеви, а се смирува само кога цица. Не сум свесна што да правам 3 недели сме
Не дека незнаеш,ама пробај и со мокра топла пелена Кога ништо непомага ни капки ни сируп тоа знае некогаш да попушти... Се надевам сте се пдмориле ноќва
Кас немам пишано на темава ама да се пофалам дека со ќерка ми многу лесно поминав , немаше ни г од грчеви, од почеток и давав Аптамил млеко и немавме проблем, само еднаш незнам шо беше работата да земеме Хип и викав ај да го испие ова па пак ќе и купам Аптамил ама не можеше да се искака од тоа и одма пак го купив Аптамилот. А богами и од кога се роди, цела вечер си ја спие. На син ми му давав едно друго незнам како се викаше ама многу проблеми видов со него.
Само нека поминуваат побрзо, жал ми е да го гледам вака. Од денес мислам само сув леб ќе јадам, се сомневам нешто од храната му смета, некои денови е ок, а некогаш е ужасно.
Не знам искрено, кај моево мислам зачини му пречат. Исто избегнувам грав и слично, храна што и мене би ми пречела на стомакот или правела гасови. Исто така цитрусни овошја. Ова го најдов исто така, но верувам и дека е индивидуално:
Мајки дали има некоја што ги користи Инфакалм капките да ми каже како ги користите? Во аптека ми рекоа по 20 капки 2 пати на ден во течност.
Мајки сте имале ли случај бебето да ви кака зелено. Моево веќе неколку дена по ред как по многу малку и зелено, на доење е. Не му давам никаков пробиотик бидејќи матичната рече да не му давам додека е на мое млеко. Ве молам дали некоја знае што може да е