Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    ne seuste,dokolku ste zainteresirani pisete mi podatoci

2. Zulejha993*

Zulejha993* Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    5
    Здраво мајки, бебе од 3ипол месеци има грчеви исто има и запек, по што по 3 дена неможе да се испразни.
    За грчеви земавме Colief капки, е сега сакав да прашам кој ги има користено да ми каже, дали по секое давање млеко на АД сме се дават и по колку капки ставате?
    Во аптека ми рекоа 2 пати на ден по 2 капки само

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.755
    Допаѓања:
    23.341
    Како сте задоволни од инфакол?
    И дали ги има Мк?
    Моето е 4 недели, само на доење е, почнав пред 1 недела пробиотик биогаја, од нив нема грчеви добри 10-12 саати, потоа има ама не се страшни засега (првото многу повеќе имаше, машки се 2те), сакав да пробам со Инфакол и ми кажаа дека ги нема Мк па порачав од Бугарија се надевам неделава ќе ми стигнат, ако имате искуство со нив пишете ми :)

4. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    јас ги користев Инфакол ми помогнаа,имам останато две пакетчиња ги продавам за 600ден доколку си заинтересирана пиши ми

Последна измена: 11 септември 2023
  5. Zulejha993*

Zulejha993* Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    5
    Здраво мајки, бебе од 3ипол месеци има грчеви исто има и запек, по што по 3 дена неможе да се испразни.
    За грчеви земавме Colief капки, е сега сакав да прашам кој ги има користено да ми каже, дали по секое давање млеко на АД сме се дават и по колку капки ставате?
    Во аптека ми рекоа 2 пати на ден по 2 капки само

6. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Дали најдовте олеснување? Ние сега сме три недели (правиме 4 викендов) и се е исто како што си пишала; два дена не сум спиена :(

7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    44.955
    Ништо конкретно, малку Бекутан чајчето го смируваше, но му давав многу малку, со пипета, бидејќи не сакав вода да давам. Но по некое време како да му правеше нагони за какање, а бебе си какаше нормално и без тоа, и го прекинав.
    Сега му ги давам само овие, но не редовно, бидејќи во последно време му се проретчија грчевите, a и како да не помагаа нешто значително.
    Screenshot_20230914-205725_Chrome.jpg
    Ние се смирувавме со лежење на гради или на рака, како на сликите погоре, тоа единствено функционираше.
    И внимавам што јадам, избегнувам луто, зачини, грав и слично.
    Стиснете заби, ќе биде подобро со тек на време. :)

На Shaya му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Мајка а ти најде некое решение? и ние сме речиси 4 недели сега, на исти маки сме, бебе не спие, од денес зимаме колиеф и редовно зимаме биогаја... бебе цел ден не спиеше, втор ден по ред, мислам ќе полудам

9. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    153
    Решение за грчевите најдовме, ни дадоа спреј, не знам дали го има во мк, ние сме во странство, и поминаа. А за спиење ми бунтува преку ден, не секој ден ама секој втор може да се каже. Инаку е месец ипол

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Може да е од биогајата, смени пробиотик многу често биогајата предизвикува грчеви иако е најскапа со највеќе добри бактерии сепак на некои мака им праби и моето беше едно од нив на крај сменив со Линекс и до ден денес 3 години е веќе само тоа му прија.

11. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    за каков спреј станува збор? сестра ми живее во странство и ми доаѓа следна недела на гости

12. Јана123

Јана123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    149
    Мајки, имате ли искуство со Инфакол капки за грчеви.
    Ми ги кажаа како многу ефикасни и ги набавив од Грција.
    Треба цела епрувета да се даде на бебе пред секое јадење....но мене некако многу ми изгледа тоа...па затоа сакав да ве прашам, дали сте ги користеле и како сте ги давале...

13. Јана123

Јана123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    149
    Уште нешто да ве прашам, капките што ми ги донесоа се инфаколик...а не инфакол....дали има и тоа врска...дали станува збор за различни капки....

14. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    153
    Flatulex се вика спрејот, нека го побара

15. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Мајки здраво :)
    Моето бебче е старо 3 недели, почна да има минимални грчеви навечер, додека денски си спие мирно.
    Имам друга мака, на колку дена какаат вашите малечки? Од четврток вечер немала столица, почнав да се загрижувам.
    Педијатарот ми рече се додека бебе качува на килажа, нека кака кога сака и колку сака:)
    Пиеме аптамил, од пред некој ден почнав и од моето млеко да и давам(претходно зарадиантибиотици ми беше забрането да ја доам).
    Би ви била благодарна за секој совет:)

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.755
    Допаѓања:
    23.341
    Фала ама веќе имав порачано.
    Како се користат инфаколот?

Моето е само на доење и кака многу, буквално секоја пелена е какан, досега без кака немало пелена, нз колку пати е тоа 8-10 пати на ден. Не е многу количински, само еднаш е повеќе на пр после помалку. Иначе има 1 месец. Исто и брат му беше ваков, се додека не почнав со вкусови така му беше.

17. Dragana Gj.

Dragana Gj. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Infacol Kako SE koristat ?

18. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.179
    Исто и ние сме еден месец и два дена бебче не е мирно. Спие преку ден ама навечер греота плаче се вцрвенува. Или ќе заспие и кенка… Му давам биогаја насабајле, ама баш сабајле е помирен така да не верувам лошо да му влијаат. Исто и чај бекутан го потсмирува. Колиеф ви помогна? Како е бебче сега?

19. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Во меѓувреме ги земавме и Колипрев и Инфакол, од Колипрев е мноооооогу посмирен, Инфакол немаа никаков ефект. Јас пијам и Хип чај за доилки (дека има ким и анасон) и чај од камилица. Ама мислам дека само Колипрев му помагаат дека штом пробавме со Инфакол, се згрчи пак, три дена му беше тешко и еве сега пак сме на Колипрев и бебче е далеку посмирен. Со оглед на тоа што пробавме три пара капки за кои луѓе тврдат дека им помагаат, мислам дека за жал мора да се проба и да се види шо ќе помогне :/

На JustBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    131
    Дали е дозволено давање на колиеф и инфаколик капките паралелно?