@Мариаа. Fala na sovet ne davam vekje. Espumisan ke zemam ako e zort. I ke pijam jas od caevive, laktamiks i zemav eden od zegin na Holle mislam se vikase, uste podobar sostav mi ima, povekje % na kim i anason, ke pijam ke terame pa se nadevam ke se smirat. Vezbite so nodzinja mu gi pravam. Masazi ke vmetnam. A termofor mi rekoa ne, posto uste mu krvari papoceto.
Приметувате олеснување со грчевиве кај бебињата? Мојава мн се мачи, се мачи и со грчеви и со какање значи душа веќе немам на таа тема
Kaj moevo so Co lactase podobro e nego so Colief. A ist sostav. Dali taka se pogodi so znam. Savlbajle na pedijatar bevme. Rece nema potreba od laktaza. Ima dovolno vo majcino mleko. Ni kaza Nurse Harvey sirup, pa sabajle ke go pocnam ke vidime.
Здраво феминки, моето бебе е 3 недели има интензивни грчеви др.ни рече да користиме colief, recol, nurse harvey's што за мене е многу плус и becutan капки, сега ги најдеме sab simplex ја прашав како да ги користиме ми вели се освен Бекутан лол нема смисла, ве молам некоја од вас да каже што и како користела
Probiotik davaj sekako treba. Ako se podobri ne mora drugo da koristis. Ako ne, uklucivaj edno po edno. Ako e na doenje, mene pedijatarot vcera mi kaza nema potreba od laktaza (colief), majcinoto mleko sosema dovolno sodrzi. Ako e na ad togas davaj mu. Nurse Haveys sto vika @Brpbrp e super opcija, priroden so kim i kopar e, nema steta da probas, mi e krivo so ne ja poslusav porano da pocnam A so simetikon (becutan, espumisan, infacol, sab simplex..) ne pocnav, zatoa sto ok e sega, slabi i retki grcevi ima samo koga kaka. Duri mislam laktazava skroz da mu ja isklucam poleka. I vezbi so nodzinjata pravi, masazi, termofor. Se toa plus pomaga da isfrli gasovi, ima videa mnogu po net pogledaj.
Пробај со нра харвејс, ако не ја бива само саб симплекс или бекутан давај. Симетиконот е малце лош зошто ги собира сите меурчиња внатре од цревата па ги исфрла плус може и запек да направи и повеќе грчеви.
Веќе ги зедовме sab simplex рекоа најефикасни биле, значи само нив со пробиотик colief, recol nurse harvey's да исфрлам
Ќе ве молам да ми кажете добар пробиотик и капки за грчеви кај 1 месечно бебе. Користиме Диа Стоп и Еспумисан ама нема подобрување. Му кркори стомачето цело време, вознемирено е и има 1 течна столица дневно, имам приметено дека кака навечер пред спиење веднаш после ад. (На комбинирана исхрана сме)
Jas Colief mu davav, sega Co-lactsse (ist sostav se, enzim laktaza) i sirup Nurse Harvey's. Isto 1 mesec e, mnogu e podobro vaka, samo koga kaka mnogu se grci i maci, ke se iskaka i posle dobar e. Probitoikot ist Dijastop koristsm. Toj i Waya se isti, bas isti soevi na bakterii sodrzat. Ako sakas da smenis, zemi Biogaia probotik. Aj i toa da prasam. Normalno li e pred sekoe kakanje da place i mozebi 15-20 mins , nekogas i povekje, place dodeka ne se iskaka?
Син ми имаше многу јаки грчеви и долго му траеја. Не знам дали останаа капки што не ги пробав. Единствено подобрување имаше од Infacol капките. Не беше некое нагло подбрување, ама кога му ги прекинав (зашто снемав) сфатив колку му помагале. Сирупчето Nurse Harvey's го давав од време на време, помагаше и тоа по малку. Сирупот делува поинаку, им помага полесно да ги исфрлат гасовите, додека капките на база на симетикон ги спојуваат ситните меурчиња со гас што се формираат во цревата и со тоа ги намалуваат тегобите. За пробиотици имаш избор, ама најдобро не менувај се одеднаш, тестирај што помага што не.
Нас ни помогна сируп ИТ Nurse Harvey и colief капки и ад млекото му го сменив со новалак Ас со помала количина на лактоза. Лактозата најчесто им прави тегоби, препорачливо е и мајка која Дои да внесува помалце млечни производи
Леле со забранетиве јадења ние на вода најдобро да живееме. Преголема листа на забранети продукти јас стварно имам проблем со идеи за оброци што да јадам за да не му направам него мака....да не случајно имате некој план за исхрана некаде да добијам идеја плус зошто компир ориз овес и месо ми здосади веќе Фала богу бебе има преретко грчеви ама сега сфаќам изгледа дека е од јогуртот...тоа пијам по 1 чаша дневно зошто и мене имунитет во - ќе ми отиде без ништо а и бебко млеково да не му е вода слабо мислев барем тоа дека не е забрането....