Јас првото го доев, исхрана ориз,компир, овес , јогурт и така во круг и пиев од бебешките чај од бекутан Верувај има голема разлика од грчеви на бебе кое се дои и бебе кое е само на АД Барем кај моиве беше така Со второво незнам како не полудев Со лесно само, после 8,9 недела е многу полесно П.С приметив дека Д витаминот ни прави тегоби, уште тој да го решиме некако
Да знаеш огромна разлика прави. Јас педијатарот го прашав како да ги давам рече со простор меѓу нив 1 2ч. Бебе се корне од плачење од сон се буди а кога давам по твоево е мирно.
Така и му го давав Во млекото секако му ставам пробиотик и на средина му давам капки, а при крај сирупче Денес ги купив од ваја со пробиотик ќе пробам утре од тие каков ефект ќе имаат
Go ima vo Eurofarm i vo Kapitol Annifarm. Od Annifarm i online da se naraca moze Zegin ne go drzat @Brpbrp pocna batkava da mi go pluka sirupot, toa novo mu e Dali so mlekce da go razredam, sto mislis?
Мангуп мал да пробаш пополека да не му даваш голема количина систем капка по капка. Јас легната се и давам да неможе да ми плукне. Или во цуцлата стави му
Како давате еспумисан? Педијатарот ми рече по потреба но не кажа по колку а и јас не прашав а на упатството сосем нешто друго пишува. Бебе е месец и една недела.
Не мила...кога ќе има така поинтензивни само давам. Гледам измеѓу да има пауза ако дадам 2пати зошто на моево му помагаат па ретко треба втор пат
Zdravo majki.....mi treba mislenje od vas....bebeto e eden mesec ,momentalno sme na doenje i dohrana so hipp combiotic no ima nekolku dena maliot ima premnogu gasovi,grcevi i krkorenje na crevata....koristime colief kapki no nemaat mnogu efect.....dali da smenam mlekoto so nekoe drugo od koe ste zadovolni ili da mi preporacate nesto za ublazuvanje na grcevite i gasovite....odnapred blagodaram
Јас од хипп комбиотик го префрлив на новалак АЦ.Имсм и претходно пишано новалак има многу помалце лактоза и му се намалуваат грчевите. Исто многу ни помогна сируп од Nurce Harvey со ким. Пошто и го доиш пробај смени ја исхраната. И најважното издржи до 8 ма недела се најинтензивни Со лесно
Кај мене и двете највеќе грчење ми појавија кога беа на комбинирано. Особено ако имаа цицано прво па да се даде дохрана тоа беше хорор невиден. Може не е исто за вашиот случај но имај си го во предвид.
Како давате бекутан чај? Пишува во 100мл вода да се растворат 5грама и да се дава два пати по 50мл на ден за доенчиња ама некако многу ми е тоа, речиси колку еден оброк. Инаку 2месеци сме.
Здраво девојки, Бебе има 42 дена и мака мачиме со грчеви, ни препишаа еспумисан, арно ама мислам дека од нив му е полошо. Ги прекинав два дена додека ми донесо саб симплекс од Бугарија, имаше грчеви ама ништо драматично. Почнав од средата со саб симолекс и пак се плачки и врискотници. Не ми е јасно дали е возможно од симетиконот да му е полошо. Се соочил ли некој со ваква ситуациај?
Да на мојот му сметаше симетиконот и запек прави. Земи нурс харвејс сируп на природна база и многу помага.