Сега за сега сме на колиеф, ќе видам ден два како ќе биде без симетикон па ако не ја бива само со колиеф ќе го земам сирупот. Он некако ги трпи грчевите, се стиска нервозен е, ама затоа гасовите после симетикон се страшни, плаче ептен дури и мислам какањето му е така поексплозивно да речам и му ствара болка
Тоа е зошто симетиконот ги собира меурчињата во едно и тоа на некои повеќе грчеви им ствара што се вика поболно е. Колиеф ти е лактаза ензим нема никаква поврзаност со симетиконот. И нурс харвејс ти е со природни состојки кој соржи ким,нане и друго, а кимот е за смирување на грчеви.
И ние го купивме и после пола час одма се искака малку, но продолжи да има гасови, само не знам дали се дава пред или после јадење? На кутијата пишува само за дозите..многу сум загрижена затоа што нејќе и да јаде, до сега не било до волку
Мене педијатарот ми рече 3х30 мл… некад тие 30 ингинставам во млекото, некогаш така само да ги испие, но мислам после може да не го допива млекото
Mamicki bebe 2 nedeli na doenje samo. Ni prepisaa becutan kapki za grcevi kako gi davate. Pisuva rastvoreni. Gi rastvorate ili...
Пишува дека е препорачливо да се растворени не и морално. Јас по 3 давав некогаш по 2 капки директно капнував на јазикот или пак
Јас му го давам со млекото Ќе испие неколку, па во друга цицла само сирупот - без шише и кога ќе го испие си го допиваме млекото Нас тој не спаси и baby coli капки те, само незнам до кога се даваат тие
Јас и давам веќе 4 дена, првиот пат малку се искака, сега веќе не..2 дена нема какано, а во сон се витка и нозете го крева и само има гасови.. не знам дали да продолжам да и го давам..
Мајки, некој со искуство со грчеви кај бебе 2ипол месеци. Ни поминаа стандардните, но бебе сега плаче постојано и кенка. Педијатарката ни рече во 3 скок сме, но ова нејзиното нрма крај.
Ние на почетокот го користевме тоа, мн грчеви имаше и го префрлив на новалак ац тоа е за грчеви зошто содржи помалку лактоза Направив и мала студија за лактозата
Моето е исто 2.5 месеци и вришти од грчеви до 5 сабајле, во спиење исро се грчи се витка дури се прашувам дали е нормално тоа.
Мајки напрајвме 1 месец но сега овие денови грчевите се се почести и поинтензивни,саб симплекс и давам и пробиотик Waya не може да спие ни преку ден ни навечер само по 1час спие се стега плачи само што ќе ја оставам да спие почнува со плачење и одма се буди а кога ја држам спие не се стега не плачи дали да сменам други капки можеби овие не и делуваат
Може не и одговараат саб симплекс. Да пробаш со Колиеф,ко лактазе,рекол бимбо тие се на база на лактаза што го разградуваат шеќерот во млекото да не и смета лактозата само да не не е за да голта воздух па тоа да ја мачат.
Подобро давај едно од тие. Симетиконот знае да направи запек или да влоши состојба на грчеви, колку што е добар толку и нечини.