Не ви кажа педијатарот колку пати? Нас кога ни препишаа еспумиса л напомена 4х20 капки значи на 6ч давав
Со вежби на ноџињата. Сврти на меше и масирај го делот над тртката т.е. крстот и после преврти го на грб мешето масирај го во правец на часовник значи од горе према десно како во U форма и најбитно стапалата масирај ги доста им помага за грчеви и какање. На крај термофорче стави. За капките види што е проблемот не прди па се мачи или прди и пак си плаче? Ко лактазе е за лактозата да ја разгради, а симетиконот за гасови исфрлање 2 различни работи се.
Здраво мајки, ние сме 10 дена дали е можно да има грчеви бебе особено навечер многу плаче и си ги стега ноженцата?
Zdravo. Dali nekoja ima davana infacol i co lactase istovremeno. Muabetot mi e dali smeat da se davaat zaedno. Co lactas5se stavaat vo mlekoto a infacol direktno vo usta no i dvete se pred obrok odma i zatoa.
Смееш. Давај пола доза од сирупот (2,5мл), јас така давав по препорака од педијатар уште пред да наполни 1 месец.
Педијатарот ми рече само бекутан капки јас нне му ги давам , ама утре пак ќе го носам и ќе прашам за сирупов ако не на своја рака ќе му дадам ми е жал да го гледам како се витка
Zdravo kako go podgotvuvate cajot od kim za majkata da pie i kolku pati se pie vo denot. Za grcevite kaj moeto bebe?
И јас почнав со Нурс Харвеј сирупот пред два дена 2х3 мл. и одма е многу подобро. Во аптека ми рекоа Колиеф веќе не мора да давам, па сега ве читам со истата ситуација и не знам што да правам. Од нив немаше фајда за грчевите
A Kako SE spravuvate so gasovi I koga se maci da kaka. Btw cokolatce dozvoleno e da se jadi za vreme na doenje? Portokali limoni?