Дали некоја има искуство со чајот кесички од Хип со коморача, анасон и ким? Ме мачи што не пишува на него од прва недела, а на мак. декларацијата го напишале тоа. На интернет најдов ист само што на него пишува од прва недела. Од каде испадна овој чај, дали е за бебиња или за мајката?
Леле мајки синока синко се залиса плачејки..Цела вечер беше на града но не е гладен не сакаше да цице но некако кога ке ја допре градата се смируваше па потоа пак почнува...Веке 3 дена пијам ким и анасон на хумана но не гледам никакво подобрување..иначе 26 дена има..Дали може да му давам и нему од чајот или еспумисан или колиеф незнам кој се подобри да одам да земам..И ако може да ми кажете колку се капките.
НасЕспумисман ни помогнаа. Околу 200 денари се а колиф се околу 700. Инаку ние 5 месеци ке направиме и иште имаме грчеви некоја мајка имала вакво искуство?
260 еспумисaн, 680 кoлиеф. Имaш пoевтини и сo пoвеќе мл исти сoстaв кo кoлиеф. Кoлaктерaзa 380 и кoли прев 570.
Espumisan vo kombinacija so Colactase i Bekutan cajce dosta pomogna, no celosno osloboduvanje duri sami ne pominat. A da i termoforce na mese koga bea najjakite
Да во аптека. Ние од еурофарм го зедовме 450, се стисна желевцето внатре во него и одма се загрева, држи топло 40тина минути. После употреба се става во жешка вода 10 минути за следна употреба. Нас ни помага.
Денес земав капки немаа колиеф па ми ги препорачаа колипреф рекоа дека биле исти..Е сега ја прашав аптекарката како се даваат а таа ми рече тоа требало матичната да ни каже..Но таа не е на работа сега па ме интересира колку пати во текот на денот давате вие..Внатре во упатството пишува дека се даваат спрема килажата па на него му доага по 6капки со малку млекце капнувам..Му дадов сега се смири и заспа но ме интересира кога може пак да му дадам..?
мене зa кoли прев ми рече 4 кaпки вo млекцетo дa oтстoјaт 10-15мин пa дa пие се сo цел лaктoзaтa дa се рaзгрaди.
Nie sme 14 dena, imame grcevi, kutroto celoyo se grci, cela nokj ne e spiena, se javiv kaj maticnata I ni preporaca kapki infakalm, gi zemavme, cicase, I dadov kapki I se uspa. Ke vidime dali je ima efekt. Ako nekoja ima iskustvo so ovie kapki ve molam da spodeli iskustvo.
Го доиш? Ако го доиш, ти пиј чај од ким, или од чајот за доилки од Билна аптека (Лакта Микс на Алкалоид) или пак чајот за доилки на Хип. Ќе му помогне многу. Инаку, само неколку лажички од чајот се доволни за бебенцето, 100 мл е многу за цел ден.
Pa pijam laktamiks ama po edna solja. Aj kje zgolemam doza, a inaku da go dojam. A kje mu dava na nekolku pati po nekolku lazicki na nego caj od kim. Fala, pozz
Јас ги комбинирам Лакта Микс и тој на Хип, по три четири шолји дневно од двата пијам... не дека моево нема грчеви, ама фала Богу, не е нешто неиздржливо. Верувам дека чаевите помагаат (или може само се тешам така).
Ќерка ми има 23 дена, и денес почна со грчеви иако беа релативно благи. Малку поплачи и поминаа, за некои 15 минути. Ме интересира дали некој има искуство со капките саб симплекс, бидејќи тие ми ги препорачаа за смирување.