Нема правило дека баш е така, ама моето искуство е дека баш после вториот месец прекинаа со двете деца. Ама познавам деца што имале само 2 недели и што имале грчеви и до 6 месеца.
Според кажувањето на родителите, исто од првиот до последниот ден. Гледав слики од таткото како спие исправен зошто само така бебето спиело во раце. И наеднаш еден ден прекинале. Така е со грчеви без разлика на интензитет, кај секое бебе се различни, кај секое бебе различни работи помагаат, ама на крај ќе поминат кога ќе им дојде време без разлика што и да направиш. Првото дете имаше грчеви, ама ништо премногу страшно. Второво дете плачеше 5 саата без престан пред 2 недели. Со маж ми само си го подававме на секои 15мин колку да одмориме уши од викањето. Денес да го видиш како се смее и гуга нема да веруваш дека е истото бебе.
На малата и давам пробиотик babytol coli брзо ја смирува за разлика од bio gaja која и направи запек. Е сега гледам ретко кој го користи се мислам дали да го сменам
Девојки можно е грчеви да се појават уште во првата недела? Бебе ги собира нозете и се витка нагоре, по некое време кога ќе прдне се смирува. Термофорче помага ли да земам? Некои вежби да ми предложите?
da Nie imame od 6-7 den Termoforce nas ne ni pomogna Vezbi da Kapki edni od norveska da Sirup nurs harvey da I na stomace go stavav da spie pomagase Isto i ne mene da spie bese od pomos Sea sme 7 nedeli i uste gi imame pojaki i pojaki
Исто и ние сме 7 недели и најјаки се досега, цело време сме со плачки и грчење, стегање , дури неможе ни да спие бебе, станува на секој 1ч и кога спие испушта крици.... За жал педијатар ми вели дека ниедни капки немаат ефект , дека периодот мора да го пројде, Еспумисан давам но без ефект. Спиење на мене на меше , згречено само тоа помага , инаку почнаа од 11тиот ден
Devojki zasto grcevite se javuvaat sekoj den vo isto vreme? Dali od 6 do 8 nedela se najisrazeni pa posle namaluvaat, da se utesam?
Јас почнав со Колиеф , после 2 дена цело време плачење освен кога не цица или кога не спие и мислам дека има подобрување , не плаче цело време инаку грчевите си ги има , повеќе вежбички правиме на ножињата да испушти гасови . По 4 капки скоро со секој подој до 7 подои бројам, растворени во лажичка со млеко.
Od moeto iskustvo so dve deca od koi prvoto maskoto imase mnogu maka ni pomognaa samo sab simplex kapkite i sega za vtoroto koe e zensko nepolni 2 meseci pak tie gi koristam i sum mnogu zadovolna