Моето бебе имаше доста многу грчеви, најмногу се смируваше со употреба на термофорче на меше. Иако педијатрите ми кажаа слободно да си јадам се, јас прекинав да конзумирам млеко и млечни производи бидејќи читав дека имаат потешкотии да ја обработат лактозата и за неколку дена бебето драстично се смири. Сега на два и пол месеци почнав малку јогурт да конзумирам и пак и се забележуваат грчеви, ама подобро ги трпи, голема женска е веќе
Еднаш дневно се даваат.. Моето на 3 дена кака, пред тоа прдеше сеа само коа плаче од напнување си прднува.
Deneska zedov epsimimisan kapki i normia probiotik. Noke deteto okolu 3 do 6.ima nemoren son se vitka se grci cekovreme isputsa gasovi od grcevi pa sakam da davam kapki za da vidam dali ke spie i smiri. Probiotik dali mozam da davam poso kaka retko na 48 do 60 saati od normiava sabajke a koj vecer ednas epsumisan ili kako se davaat
Бебе е 11 дена старо.. денес е многу нервозна, цел ден е на цицка. Не е и убаво искакана (а моча убаво), само прднати пелени... Кенка, се стега, плаче како да е гладна. Јас пак со моите паники да не не цица убаво, па измолзив 70мл и ги испи.. пак иста песна, кенка црвенее. Не е спиена ич. Ќе заспие, од сон ќе почне да кенка. Може да се веќе грчеви? И прашање едно надвор од темава, дали папчето може да ја боли? Има баш дебело папче и рекоа ќе треба време да падне. Од вчера и повеќе некако крвче има и на секое го чистам убаво (го кревам и бришам и згустена крв)....
Kaj mene isto, od 2 nokje do 8 sabajle se grci, se vitka sekoj den veke cela nedela. Zemav espumisan i od nego bese beter so vreskanje, tegnenje da ne mozam da go smiram. Voopsto nemase efekt i prekinav.
Не би требало да ја боли, банеоцин ставај и бриши со алкохол- јас чистев со стапчиња за уши, баш убаво фаќаше. Ставај ја на цице, избегавај да ѝ даваш шише… во меѓувреме можеш да ја легнуваш на тебе на меше на топло, така мојот многу се смируваше. Можеш и вежбички малку да ѝ правиш. Кога ќе потпорасне после папчето ќе може убаво во топла вода да ја ставиш, тоа многу ќе ѝ помогне
Ми рекоа па во Ремедика да не фаќам со стапчиња, само со стерилна газа. Убаво го дигам и бришам се внатре... баш е дебелко папче, па тој еден крвен сад уште ептен се држи во средината... ставам на крај прашаче.. Ме испоцица иначе од 11 до скоро незнам колку пати цицаше и затоа реков чек наредно да измолзам да видам дали ќе се смири. Ама јок, испи и пак црвенееше. Се додека не се искака до пред малку, беше екстра нервозна... Се искака убаво прв пат златно жолто скроз без ич зеленко и како клапна и обеле сирота, во секунда заспа Дури додека ја пресоблекував спиеше од што е уморна (инаку одма се буди)..
Ако мислиш дека се грчеви, кај нас многу помогнаа co lactase капките. Се дават пред доење, во цуцла од шишето капни малку млеко и капките стави ги и дади и ги. Пишува колку капки се даваат. Ако има многу можеш на секое јадење. Јас давав 2 или 3 пати во денот ама немаше некои јаки грчеви.
Малата ми е 4 недели стара, вака убаво напредува во килажа но мака мачиме со грчеви и не може да се покака, по 3-4 дена не кака, се стега, се грчи, црвенее цела и без престан плаче, освен кога цица. Денес од стегање и виткање почна и да бљуцка после секое доење. И давам Рекол и Колиеф по препорака на педијатар ама како да нема ефект. Сега се мислам да и сменам, па ако може искуства од кој сте задоволни се мислам дали Babytol Coli(2 во1се и пробиотик и лактаза) или Babytol Neonate (родена ми е царски и само 1 ден влезена во 9 месец-ја сметаа како прематурче)
Мајка и јас давав бајби коли и неонате,немаше ефект ништо. По 16 дена не какаше,на крај морав клизмичка да и ставам. Сега давам само ваја пробиотик и си кака сама. Пробај ти,кај секое дете различно делуваат исти работи.
Ќе пробам да сменам еден период да видам како ќе биде, зошто вака да ти е жал да ја гледаш како се мачи. Фала ти на споделено
Неонате запек му направија на синко, 5 дена не какаше, а пред нив секој ддн пп 2 пати. Денес чепче му ставав.
И земав Babytol Coli па ќе видам деновиве како ќе биде. Морав нешто да сменам, постојано е во грчеви, плаче, вознемирена е, цело време мрда дури и во сон..... Фала ти
Пробувај мама, кај секое бебе различно делува. Кај моево бебе ништо ме делуваше, како наполни 2 меееци се смирија сами од себе