еспумисан но од бугарија да го порачате нема врска со овој овде може составот е тој но квалитетот не е
Дали е можно на само една недела да го фати мешето? Душичка цел ден кенка неможе да спие се буди нема сврзано повеќе од саатипол
Mozno e moeto go fatija uste 5 den. patronaznata rece malo e ama apla se poznavase. taka da nema pravilo
А како да ја надојам кога има грчеви? Мојата е два мес и уште се мачиме. Ни чајче ни капки ниш не помага... А и кога јади само плаче. Има ли некој ваков проблем? По цел ден има грчеви. Од 7 сабајле до 10 вечер...
Ние веќе неколку дена се мачиме со грчевите, претежно преку ден, му давам еспумисан ама не помага некако, уште ден два и ќе ги сменам ако не почнат да делуваат. Многу ми е жал, толку е мало а цел ден не е спиено
Ne e probiotik tuku ja razgraduva laktozata vo mlekoto i pomaga za polesno varenje na mlekceto da ne im e tesko na meseto i da ne gi boli plus espumisanot za grcevi. Moze slobodno. Colactase gi uvezuva Eurofarm i tie se najevtini a cenata ne ja pamtam tocno no nesto imaa prekin kratok na uvoz. So ista funkcija se colief i uste edni imase so slicno ime ne pamtam. Dodeka bevme samo so Espumisan nemase mnogu podobruvanje no odkoga pedijatarot ni ja kaza ovaa kombinacija imase golemo podobruvanje. Stavaj i termoforce na meseto
I nie sme mnogu zadovolni od colief probaj gi i niv ako sakas nas samo tie ne spasija sto neznaci deka kaj sekoe bebe deluvaat isto
Nie koristevme infacalm, kaj nas se pokazaa super efikasni, se doziraat dva pati na den po 20 kapki. Sega veke nemame potreba, se nadevam taka I ke ostane.
Da skapicki se 700 ili 800 denari bea ama imam mereno tocno mesec mi traeja se dava na sekoj podoj a moeto i te kako cesto cicase sega bas i ne se sekavam tocno znam deka se kapnuvase dve kapki vo 10 ml mleko prvo toa mu go davav i posle go stavav na cicanje odma nema da pokaze ama nema da prestanes so davanje za nekoi 3 4 dena ke pocnes da primetuvas razlika