Здраво девојки, дали некоја ги користела инфаколик капките како ги дозирате ? И дали дополнително давате пробиотик ?
Јас ги користев, една пипета давав. Во упаството пишува на секое јадење ама јас давав 3 пати на ден. Пробиотик давам Babytol Neonate. Некои мајки се жалат на запек, нас ни е ок. Зависи на секое бебе различен пробиотик му делува.
А даваш нешто друго? Некои капки? Чајот е благ. Мене ми е благ, а што да каже бебе. Ако цица, напиј се ти 2 кесички. Стави и плус ким внатре. Преку млеко ќе му олесниш на бебе.
Еспумисан само, до сега му помагаше ептен и сега да, затоа немам земено друго, чајот шеќери цел ќе се изнапие па нема да цица ким да варам шо велиш па да пијам. Вие како сте?
Јас чај од ким пиев. Давам и пред секој оброк 4 ри капки Колиеф. Плус 3 пати на ден Еспумисан и имаме ефект. Ние таман почна да фаќа града, почна со неконтролирано плачење. Па јас завршив пак на шиење и цело време лежам и неможам да и се фокусирам на цицање. Ама уште некој ден и пак ќе почнеме на града. Сега молзам и давам. По потреба и ад давам.
Сајковски во Систина самиот ми предложи чај. Рече од бекутан е со сладок анасон и дека бебињата го сакаат. Хип бил со горчлив анасон. Јас не дадов од што ми е шубе. Другарка дава и и помага.
Со помин. Еј трудна ко бев со првото се плашев пораѓајот како ке помини ко ми велеа другите пораѓајот е најлесен после е потешко не верував, ама еве се уверив два пати Штом и Сајковски препорачува значи не би требало да прави проблем, ама и мене ми е шубе
Знаеш дека не се плашев од пораѓај, колку што се плашев од грчевиве. И тоа свесна дека секое дете ги има. Кое повеќе, кое помалце, ама дека се минлив период и дека ќе помине.
3 лажички ким со нож на даска ќе го поминам двапати да ги исситнам и во една голема тегла од литар ги попарувам. Цел ден го подпивнувам чајот и каснувам од кимчињата ( никогаш не сум ги изела сите). Бебе има промена со грчеви.
Има нов на Бекутан од анасон без шеќер, јас го купив, во очај му го дадов да го пие и тој и чај од ким, ништо не му помогна.
Јас и давам чајче по потреба (50мл) и после чајот напротив е мртва гладна Вода, што може да засити.. плус најверојатно помага во варењето и затоа ми е побрзо гладна. Јас престанав да и давам капки и помирна ми стана. Буквално ништо не давам, само д3. Ниту пробиотик не и давам. Само чајот по потреба. Ама еве сигурно и тој 5,6 дена не сум и дала.
Дали е ок во лажиче или во ептен малку млекце да се стават Еспумисан капки, за да знам дека ги има испиено. Овие два дена е катастрофа со грчевите, под рака се осеќа како и кркорат цревцата и целата се стеза и плаче.
Сите капки му ги давам со лажиче од прв ден. Слободно употребувај лажиче. Еспумисанот не сум ги мешала со млеко, само Д3 и омега ги мешам со млеко.