Мене ми рекоа морало пробиотик барем до 6 месеци пошо царски сум породена, шо врска има незнам ама ете го давам. Омега не даваш? И за нив ми рекоа требало па ај и нив ги давам на крај ко ќе видиш се и сешто даваме и оптерено им е мешето.
Па сменив последно пробиотик по препорака и газе и се зацрвени многу. Ама и памперс Pampers купив и да не е од него... паузирам 4,5 дена пробиотик, може само тој ќе го продолжам. А д3 само д3 и давам, не со омега. Наредно може ќе земам со омега..
Леле незнам зошто сум си сватила дека треба во млекото. Добро е што прашав, после со лажичка ќе и дадам.
Д3 со к1 истеравме една кутија и втората само д3. Омега не ми рекоа и не ни давам. Ќе прашам баш на контрола...
Дали ви е познат овој пробиотик? Од Мк овој ми го имаат пратено, мене не ми е познат и незнам дали да давам на бебе. Дали грчевите фаќаат некаде во исто време? Вчера беше ужас овој период сега пак. Со првото немам вака приметено.
Vo isto vreme se da obicno navecer, moevo vcera nemase denes se iznamaci prvoto isto nemase ic grcevi ova ima, do sega slabi skoro i da nemase ama ovaa nedela epten, pazam na ishrana na se ama dzabe ocigledno
До 3 месеци е со витамин к ако е само на доење. @flower55555 мене двајцата ми се со царски, двајцата не го поднесуваа пробиотикот. Ќерката од немање грчеви и направи, само 2 недели и давав, а на синко сега опасен запек му направи. Не е страшно и да не се дава, подоцна ќе ги прими бактериите кои не ги примиле зашто се со царски.
Три дена со ред давам чај од бекутан по 50 мл и фала богу вчера се изнаспа цел ден без грчеви само ми е страв дека велат ако е на доење несмее вода да пие, а тој тие 50 мл си ги пие, незнам дали да продолжам да давам
Многу поделени мислења има за ова. Ама да си правиш, како што ќе му биде лесно на бебе. Јасна кога беше кај мене, ми рече да давам од чајчето. Ајде маж одма отиде зема. Утредента дојде патронажната, таа почна да се дере зошто сме дале… Ааа, Јасна ни кажа 50 мин цел ден по малце да пиела. Јас веќе не дадов. Оставив да се водам по педијатарот на бебе и еве добри сме. Знае да не кака по два дена, ама тоа еве втор пат се случува, па протеруваме некако.
Овој 50 ги пие наеднаш после пола саат обавезно цица, пакакање машала обилно шо да ти кажам, шо е до мене јас ќе давам ама да не е многу течности..
Син ми скоро 3 месеци, оваа недела како да му зачестија пак грчевите. Многу гасови има, крева ножиња, плаче. Таман мислев поминаа... Јас му дадов на Хип од анасон кога наполни 2 месеца. Тој без шеќери, ама не го сака баш. Земав вчера на Бекутан, е тој благ и си испи 30мл без проблем. Сите различно викаат, ама кога ќе видам дека се мачи ќе му давам. Нашата докторка кажа после наполнети 3 месеци да му давам вода, да почне по малку.
Благ е вистинa затоа го сакаат, ќе давам и јас по потреба, се надевам ќе намалат и кај нас, тој во петок полни два месеци.
Многу е. Ни наеднаш ни во тек на ден. Натриумот во водата само непотребно ќе ги оптерети бубрезите кои и така не се доволно развиени за вода. Доволно вода си внесува преку цицање. Вода после 6 месеци, односно со почнување со цврста храна. Сега нема никаква корист од вода, а може да има само штета.
Е за ова ми беше затоа ептен ми беше шубе да давам.. Едит: секако пиша, кажи ми инфаколик дали ги имаш користено, да ми ги донесат од Грција?