Добро женички кога престануваат овие грчеви ?? За 4дена правиме 4месеци и сеуште имаме крчи меше прдиме растураме дури некогаш и со плачење (пр.еве вечерва) ... само на мајчино сме скоро ништо не јадам .. краставица, печурки, газирано, кисело се ова ни прави грчеви .. божем викаат готово веќе пробувај се јади ама па дома после е рикање да ти е жал, а јас се исушив што не јадам скоро ништо само ориз и компири се вртат во стомак веќе ..
Ако ти кажам дека од шише за млеко, капки, сируп, термофори , антоколик мелодии ( уште мислам ги сонувам), се пробавме и ете паднав на моите сопствени зборови, дека чајче нема да дадам, ама дадов. Нека ме пукаат сега, си го подгазив зборот. 2-3 дена давав по 30-40 мл дневно и незнам дали беше до тоа ама ги снема. Сируп не давам веќе две недели, колиефот завршив пред некој ден и сега намалувам со еспумисанот. Од три пати, сега давам два пати и ќе завршам само со еднаш на ден. Знае да записка, заплаче, ама тоа и е веќе од инат што несака да заспие и се бори да е будна, а очи и паѓаат за спиење.
Се согласувам за чајот, од бекутан сладок анасон кога давам вистина има некој ефект. И јас бев против се освен млеко ама за жал пробав
A zosto si bila tolku protiv cajceto? Citam dosta mislenja protiv na forumov, ama ne sfakam zosto e otporot
Јас не давам чај ама го пијам јас од сам почеток зашто нели се лачи во млекото а ние сме само на доење. Среда сме баш на педијатар ќе видам што ќе каже веќе налет со овие грчеви за 1месец со вкусови ќе почнеме ние уште од грчеви неможеме да се опоравиме
И јас дадов, не можев да го гледам така. 4 месеци и 10 дена, уште се грчи, прде многу јако како возрасен човек, цревата му кркорат на спиење јако, се грчи дете и во сон. Сменив формула, од бебелан на дм био, нешто во последно време како да не се раствораше убаво бебелан, оваа на дм е стварно добра и не прави пена. Ама, денес забележав каката тврда, топче, а не мека како порано. Не знам дали од дм био или од диастоп, сега му ги даде матичната, може не му одговараат, 2 дена ставив. Денес не давам, да видам дали е од формулата или капките. Не знам веќе што да правам.
Mene Dr. Sasko od Reonika uste vo 4 nedela me sovetuvase da pocnam so caj poradi crevcata da se smirat. Valjda ne e tolku stetno ko sto se plasime
Што ќе беше ова јас стварно незнам .. јас давам бајбитол коли ни помага .. кога ќе се почне сега со вкусови од некое овошје или зеленчук кога ќе даде пак грчеви ..
Цело време давам бејбитол коли. И неонате пробиотик, сега го смени матичната со диастоп. Не знам веќе од што е. Денес без диастоп, да видам дали од него или од формулата што сменив имаше тврда кака.
Бејбитол коли има пробиотик во него. Не треба диополнителен пробиотик. Затоа се две шишиња, едното е пробиотик, другото лактаза ензим.
Извини може си пишувала претходно не ми текнува, си пробала да не даваш никаков пробиотик и никакви капки? Двете мои деца пробиотик им сметаше, кога го прекинав се опоравија.
Така планирам, па ќе видеме. Денес ништо не му дадов. Само нешто предлагаат и педијатрите, на секој нареден преглед различно. Претходниот пат кажа неонате 2-3пати неделно, не морало секој ден, сега ми дава диастоп. Кажува 5 капки, на упатството пишува 9 капки.
Јас се прекинав уште на 2 мес, само витамин д давам. Бебе се препороди, грчеви прекинаа, почна да си кака секој ден. Ќерката исто ми викаа пробиотик дека двајцата ми се со царски и давав 1 недела се грчеше, а не беше бебе со грчеви, како го прекинав, ништо немаше.
И јас сум со царски, во отпусното пишеше до 3 месеци пробиотик. Докторката вика уште. Снаа ми давала секој ден, внук ми е година и пол. И јас давам д3 со омега и чист д3. Кога гледам дека се мачи, варам чај ким или на дм од анасон, ама ја правам формулата со него оти нејке да ги пие. Здравје за 2 дете, никој не слушам. Ќе си гледам како дете реагира.