Мајки како го давате Нурсе сирупот,ние сме во сабота правиме 40 дена,уште тој ни остана непробан сируп многу грчеви имаме уште
Ама пишува да се чува во фризидер одкако кесе раствори.Па ми е како кего давам директно во уста а ладно од фрижидер.И дали го даваше во млеко или директно во уста
Мамички, дали давате Бекутан чајче на новороденче од 40 дена? Безбедно е ли да се спрема со вода и по 20 мл пет пати на ден?
Мајки, како да препознаам дали се грчеви? Бебе е само на доење, после секое цицање си ги витка ножињата и се напрега, ама не плаче. Грчеви се или рано ни е?
Дали ви помогнал Nurse Harvey’s? Синчето пие само чајче ама не помага многу и сакам да го земам после, душа ме боли колку плаче. Исто, дали морам да земам пробиотик капки? Да не е премногу тоа и сируп да давам? ве молам за мислење
Nas ni pomogna samo toa, cajce po 100ml na den vkupno so vo nego rastvoren probiotik na proven vo kombinacija so sirupce Nurse 2 pati na den po 3-4ml(go davam vo toj period koga znam deka se i se najaki grcevite).
Јас имам позитивно искуство со сирупот. Ќерка ми 3 месеци имаше грчеви, добитна комбинација ни беше сирупов, Ваја пробиотикот и капки Еспумисан.
Планирам да земам сега сирип и ваја. Како и кога и ги даваше Ваја? Претпоставувам сирупот кога имаше грчеви. Педијатарот ме советуваше да не давам ништо од ова, ама жал ми е да го гледам вака и сакам да му помогнам
Ваја давав сабајле, мешав заедно со капсулата Д3, и приметив почнаа да и намалуваат грчевите. Сирупот и го давав кога ќе почнеа грчевите, неа ја фаќаа навечер обично.
Зедов од сирупот Nurse Harvey’s и му дадов само 2 ипол мл, некако мн ми се виде 5 мл. Синчето има 40 дена и му давам пробиотик капки од Ваја, чај бекутан и витамини па се плашам да не го оптеретам. Дали ја делите дозата на сирупот? А што мислите и за составот на сирупот?
Девојки, дали ви се случило бебето да има запек и да не јаде количински исто како претходно по давање на капките или сирупот? Цел ден мачиме мака со јадење. Плаче и мислам дека не може да се искака
Kako go pravite Termoforceto da ne pagja na dnoto od tendjeroto moeto pagja mi e stra. Da ne go unistam
Го ставав на култача за супа / манџа што е. Или црпалка се вика. Јас како кутлача го знам. И врз тоа си стоеше и вриеше водата.