Олевит кога и давав оти само по една капка требаше капнував на градата и и давав да цица,а од другите што треба повеќе капки во лажиче и одма млеко после тоа..
Kaj mene bebusot se rodi na 01/01/2025 37gestaciska se rodi 2800 ne ispisaa 2700 denes bev na kontrola ja merifme ima 3700 samo na doenje e aa ovie 3 dena se stega cela nozete gi diga i crvena na lice se pravi potplakuva malku ama ne mnogu neznm dali i se grcevi ili nesto drugo a da place mnogu ne smo malku ke zaplace i se smiruva ama taka e po cela den.
Исто беше и моево. И јас прашував дали се грчеви. Црвенееше во лице, се стегаше, ги дигаше ножињата. Не плачеше многу, а очекував. Давав Бејбитол коли, ама не му помогнаа баш. Сега давам сируп Nurse harvey и чајче Бекутан понекогаш. Се случува и сега да црвенее и да се напнува, ама многу полесно му е. Супер напредува, и ние сме на доење, за 6 недели качи 1500 гр. Педијатарот рече супер е, така да продолжиме.
Moeto bebe e staro 5 nedeli i ima problemi so grcevi. Po preporaka na pedijatar koristeme 7x4 kapki Colief i sirupce Nurse Harvey's. Grcevite se vidno namaleni no seuste prisutni i toa posle polnok dete spie no nemirno se vie. Dali da probame namesto colief so ColiPrev i kade moze da se najdat ColiPrev?
Нигде нема во МК, дефицитарни се и не ги носат. Ако не се лажам, најблиску во Србија во Бену аптеките мислам ги има. Кај нас на 100 места ги барав, нигде нема. Инаку и мојата имаше многу грчеви, драстично и се намалија од инфакол и домашен чај од ким. И инфакол нема кај нас, мене ми донесоа од Бугарија.
Грчевите не исчезнуваат со капки, туку само ќе се намали интезитетот , да не ги боли и да не плачат толку. Период е кој мора да помине. Мислам дека магични капки кои ќе направат да изчезнат нема. Гушкајте се, топло на меше, нека лежи врз тебе и трпение. Ќе помине се.
Colief со измолзено млеко чекате некое време пред да ги дадете како што пишува за со адаптирано да се чека 30мин или одма давате?
Колиеф се раствора во млеко зашто во спротивно желудечната киселина го уништува и нема дејство. Така ми кажа мене педијатар
Здраво мамички бебето ми е возрасно само 6 дена на ад сме и дојам по малку од која возраст најрано може да се почне со капки?
Мислам препорачано дека е барем 2 недели да наполни. Јас чекав и повеќе, пред да наполни 2 месеци прв пат му дадов но не му беа многу критични грчевите затоа и можев да не давам по долго.