Пробај мајка, моиве еден ден грчеви немаа, одма почнав инфакол да давам, дали е од капкиве дали децава си се такви не знам, ама пробај. Јас ствав во млекото по една пипета секој оброк.
Неколку денови пред да наполни 3 месеци. Забележав дека веќе не се грчи, не плака. Ќе си го познаеш бебето мајка, ако не тестирај го, не давај еден ден и ќе видиш. Туку, не чека втора доза рота па се мислам дали да земам нешто или само со термофорче да тераме ако има грчеви. Вие што сте примиле втора доза да ме посоветувате? Од првата доза попладнето имаше силни грчеви и многу плакаше околу пола час.
Nie vo ponedelnikot primivme vtora doza rota,derman ne ni idea od grcevi I gasovi.Kapak na se nesaka ni da jade ,5 dena skrenuvam,edvaj po 60 ml pie na obrok,place samo Sto ke go vidi siseto.Se javiv vo preventiva mi rekoa probiotic,davam na waja,I dopolnitelno kapki colief da zemam mi rekoa.So prvata doza isto bese,mi preporacaa da smenime formula,demek od ad bilo,ama sega izleze deka od rotata e.Treta doza nema sansi da primame im kazav.Taman se smiri so grcevi sega pak od novo,spienje vo race,placki,cel den vo race.
Ги порачавме преку човек од Бугарија мајка. Ако познавате некој шофер што возе камион може да ви земе, ние така ги купивме, тука ги нема.
Jas imam infacolic edno otvoreno istrosheni nekolku kapalki i dve ne otvoreni,od Grcija ako vi trebaat pishi mi
Мајки, дали е нормално новородече од 4 недели секој ден да плаче со саати заради грчеви? плаче и се вцрвенува. Хистеричен плач. Едвај го смируваме. Денес траеше од 2 попладне до 8 навечер. Пробавме со капки, сируп Nurse Harvey, масажи… Масажите го смируваат но после тоа пак исто. Крева тежина и тоа повеќе од доволно, има апетит и делува здраво. Се плашам да не има некој друг проблем. Бебето е и на АД и доење.
Ако не плаче поради глад, топло, ладно, полна пелена може да е од грчеви, ако се стега ги бутка ноџињата ги стега дланките, се вцрвенува и вришти грчеви се Пробај давај му и капки, исти бевме и ние з
Можно е. Со саати не сме можеле да ја смириме. Бањање со топличка вода и помагаше, термофорче, мм цела вечер и држеше ноџиња свиткани. Што не пробавме, ги снема преку ноќ. Претешко е, ти верувам, ама ќе поминат. Еспумисан прашај педијатар дали може да даваш. Ќе олесни за гасовите да ги исфрли.
Бебуш има грчеви и не спие освен во раце.Легни го се буди за 2 минути.Пие био гаја пие еспумисан,пие колиеф иако не знам дали правилно ги давам зошто и цица и ад пие па прво му капнувам мајчино со капките цица па ад му давам.Тефмофорче не помага.Масажа вришти.Што да направам раце паднаа а уште сме на 3 недели возраст.
Спиеше врз мене и дење и ноќе. Масажи му правев со топло масло, а вежби не можев оти многу преташе со нозете кога го болеше. Термофорче ставав, ама без посебен ефект. Јас давав Бејбитол коли, ублажуваа малце, ама тоа е фаза и мора да помине. Кога ептен плачеше, со маж ми во кола и се возевме низ град, немаше ни 40 дена, ама само така заспиваше малце. Пробајте со возење, успева кај некои, мојот и ден денес сака да се возе без проблем и веднаш заспива. Чај не давав, ама слушав други и доктори. Требало да дадам Бекутан од анасон, смирувало. Ако сакаш и тоа пробај.
Единствен страв ми е што бебуш нема ни 1 месец а триста препарати од капки до пробиотици сега ете и чај...страв ми е да не направам белја.
Да, и јас така давав коли и неонате, чај не дадов, дури после 2 месец. Читам дека помагал, ако сакаш пробај.
@Stone мораш да се помириш дека се нормална работа грчевите и дека секое бебе ги има помалку или повеќе. Што и да дадеш може само да ублажи, ама не и да помогне. И кај првото и кај ова сега буквално ништо од капки не помагаше. Те читам доиш, земи лактамикс, ама не филтер ќеси. Има во билна аптека ти даваат 5 ќеси, се меша се, правиш, процесувап и за цел месец за пиење имаш. Преку твоето млеко ќе се излачува и многу смирува. Не знам што се тука запнати сите со тој чај бекутан. За возрасни да го конзумираат е лош, а не па бебе од неколку недели.
Комбинираното хранење го отежнува дигестивниот систем исто така. Со фен сте пробале ли? Ги смирува малце да заспијат, кај нас друг бел шум не успеа. Јас држев до месец не дадов ништо, после неколку епизоди од по 3 часа почнав. Термофор, еспумисан и саб симплекс нула резултат, од саб дури полошо беше, масажа со на фрезидерм гелчето помагаше ама почна да се нафрла од маслата во него, многу е осетлива. До сега најголем резултат имам од Инфакол ама не давам како по упатство на секое јадење туку 3 пати дневно максимум по 1 пипета т.е. 0,5мл. Јас пијам лактил со анасон и копар, лактамикс и хип чај за доилки и чај од ким.
Не оној плавиот лактамикс? Пијам и филтер од тој и само билки што е на процедување и хип чај и лактил или као и да се викаа апчињана за млеко.Све живо и диво пијам за млеко ако успеам да стигнам во денот. За тоа и најмногу не ми се почнува чај на бебуш страв ми е да не се навикне ,кај и цица и мое молзено пие и ад..страв ми е да не се отргне ако му дадам различни работи ама па претешко ми е вака кога не заспива.Рацете не си ги осеќам од думкање ама па само така се смирува. @Noemi i Фен немам пробано дури и јас кога се бањам не сум стигнала да се исушам Како ќе издржам до 3,4ти месец вака...леле само,секој ден нов предизвик
Патем нормално ли е од грчевите да прави цело време храна како да бара?Како да е гладно?Буквално после јадење знае уште да бара со устата а мислам дека се прејадува па уште толку му е тешко.Не знам како да постапам зошто и дојам и ад пие.
Пак јас. Да нормално е. Бара утеха во цицето, близина со тебе, се прејадува, па боли меше. Еве мојава утре прави месец и на најјако и се грчевите. Да ја оставам цел ден може да виси на цицка. Еве сега цицаше колку треба и не треба и уште во цицање поврати. Тоа прецицано до немај каде. Те читам си во паника. Верувам дека имаш доволно млеко, тоа што цело време се однесува дека е гладно е затоа што си има мака. Ако има минимум 6 мочкани пелени таман си е се. И веќе штом пиеш се, и плус капки даваш, пробај без чајов бекутан. Инаку лактамиксот е тој, плавиот, само јас го купувам директно од билна семиња се и има за цел месец секој ден по литро да пијам.