Мајки бебе 24 дена старо, обично навечер после 8 плаче интензивно без да се смири до кај 12ч. Во тие 4часа едвај пола саат дали ќе преспие, останатото е вриштење, гребење, влечење, тегнење, ама такво плачење срце да те здоболи. На крај за да се смири мораше и со кола да се вози. Вчера на пр.немаше грчеви претходните 2 дена исто плачење по 2,3 саати ама после тоа ќе се смири. Дали мислите во прашање се грчеви или нешто друго? Секако ќе одам утре на педијатар да прашам, ама сакам да слушнам искуства од оние мајки кои со сигурност бебињата им имале грчеви. Во ваква мака веќе не знаеш што да мислиш.
Мајки здраво, бебе има еден месец и за грчеви давам Nurse Harvey's сируп а пробиотик провен, но еве трет ден бебо има грчеви исто како пред да почнеме со сирупот. Најдов infacol капки па прашањето ми е дали сте ги комбинирале со сирупот или да го прекинам сирупот а да давам само капки?
Zdravo majki, dali imate koristeno sirup nurse Harvey na svoja raka? Mi e sube da i dadam a vekje nekolku dena e so grcevi preku den edvaj po pola saat prespiva.
Кажано од педијатар 4×5капки во млекото.Само млекото да одстои малце пред да се даде.Ми даде и еспумисан 4×15 капки.Од него давам 3 пати затоа што кога давам 4 пати потешко ми кака.Има резултати му се намалија грчевите и редовно си кака.
здраво растворувам една кесичка бекутан чај во 100 мл и ми добива прозирно жолта боја дали треба така да изгледа
Zdravo kako gi dozirate Infacoll kapkite , davav sab simpex no nema efekt nekako 2 dena placenje vo isto vereme zalno ... dali moze kako kombinacija ilii ..