Уште денес ќе одам до лококроко да земам од овој со семка … а за пробиотиков не знам што да кажам ќе тестирам денес и утре и ќе видам што ќе направиме а за грчеви што ви е најпродуктивно од капки да земам? Читам еспумисан и колеиеф во комбинација?!
Ние диастоп бејби користевме, до сега само еднаш се деси да не кака, и тоа беше од коа почнав со вкусови, ама тоа е нормално ново нешто за цревата, исто на доење сме.
Мојаваси кака нормално, сенф златесто кака еднаш дневно мимимум некогаш и два или три пати а навечер грчевите почнуваат после доењето за успивање кај 10-11h
Го имаш и во дм ако имаш во близина тој со семки од цреши. Кај нас најефективно се покажаа инфакол капки, ама ги нема во Македонија. Од Бугарија ми ги донесоа мене.
Да ние сме со еспумисан и колиеф и во поголем дел од деновите и помагаат ама само ако редовно се даваат 3-5 пати дневно бар преку едно доење да се. Сеа пробуваваме да ги намалиме и тераме некако со 2 пати ама има плачки
Во врска со биогаја, ние сме од старт со тој пробиотик и немала проблем со какање - барем 3 пати дневно кака некогаш и 5 е сеа не знам ве читам сите викате помалку кака… грчеви има ама најмногу навечер а биогаја давам сабајле така да не би рекла и се од тоа
Ќерка ми е на ад, инаку и давав по една пипета директно во муце 15тина минути пред да пие млеко. Тој период пиеше млеко 7 пати во деноноќие, капки и давав 5 пати.
Ќе ми донесат саб симплекс и инафакол викендов од Бугарија, брзопотезно се снајдов па ќе пробаме и едно и друго Во меѓувреме денес да купам нешто македонско еспумисан и колеф а?
Саб симплекс, инфакол, еспумисан се на база на симетикон. Теоретски исто треба да делуваат, ама во пракса кај секое бебе различно е. Саб симплекс би ги одбегнала, многу глупости се изначитав за нив. Кај моево еспумисан си вршеше работа. Не очекувај чуда од ништо, може да помогне, ама да смири не. Колиеф кај доени деца се џабе фрлени пари, нема нешто ефект.
Ако не ти се фрла пари, имам неотворено саб симплекс со рок до 07/2026. Имав две шишенца, едно отворив и не ни помогна, второто остана неотворено. Може да ти го подарам ако имаш кој да го земе.
Sakam da davam colief vo kombinacija so sab simplex Kako da gi iskombiniram.. Kako se davaat coliefot
Се сложувам за колиеф, воопшто немаше ефект а не се баш ефтини. Ние па три пакувања купивме. Инфакол мислам дека беше најокеј од се што пробавме. Појасот со семки е исто супер, ние со air frayer го загревавме може и така ако немате микро.
Ќе ги препуштам на некој друг што му требаат и нема од каде бидејќи ќе ни ги донесат во сабота ги нарачав од БГ
Заедно ги давам во малце молзено млеко пред подој 3-4 пати во ден. Во истото млеко ги ставам и другиве капки и пробиотик така ми рече педијатар дека може ама ги делам некои сабајле некои навечер