Грчеви кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Rossana, May 9, 2010.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Земав и од овој за добра ноќ ама на него пишува после 2месеци и шубе ми е да и дадам. Денес сме точно 3недели. Има некој што дава ваков? IMG_5672.jpeg

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Има ваков што се дава после една недела, со жолто е.

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Веројатно ради маточината од 2 месеци е

Baby warrior likes this.
  4. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Јас се мислам меѓу аптамил комфорт па после аптамил 1 ама сега дека и грчевите ги имаме ми е страв да не направсм беља уште повеќе да ја боли мешето.
    Извини може многу прашувам ама упатена си во ова… зошто се одлучи за бебелан? Имам чувство ива педијатрите си имаат договор систина со хип матичната новалак. Една аптекарка од искуство со други мајки ми вика аптамил конфорт да земам.блиска ми е нема да ме лаже
    И како менуваше формула?

Ladyme likes this.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Бејби мн мислев и одбрав Бебелан, ( и матичниот филев ми рече исто) швајцарски производ е, не содржи палмино масло по препорака на еу е сменето со млечна маст, затоа што тоа има тенденција да го намалува количеството на апсорбиран калциум кај децата и може да доведе кон дефицит. Па викам на долги стази кога и треба за развој калциум доволно, и плус аптамил има потешка формула што прави како заробување на гасовите и затоа и беа доста поизразени. Хипп, аптамил, холе, новолак, нан сите имаат палмино масло. И затоа одлучив за ова и многу добро го поднесува. Сите во иднина ќе прават промени на формулациите и ќе исфрлат тоа што препорачува еу.

6. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Фала ти на информациите :l:Ќе видам и јас што да правам ама бебелан звучи како добра опција

Ladyme likes this.
  7. arwen93

arwen93 Истакнат член

До кога им траеа грчевите на вашите бебиња? Периодов ми се чини како вечност. :(

svoj svet likes this.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Кај нас до 2 месеци и една недела може, последниве две недели се добри, за 4дена сме 3 месеци.

arwen93 likes this.
  9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Што ви помогна? Како се справивте со грчевите?

10. Autumn05

Autumn05 Активен член

На Аптамил стои дека нема палмино :)

11. Baby warrior

Баш тоа прееска читав пошто од болница на испис не пуштија со дохрсна имам аптамил пронутра и вика без палмино. Сакав друго да прашам на амбалажата вика рок од отварање 1месец. Ние за некој ден сме 1месец до пола е потрошено пошто сме сега на ексклузивно доење … некогаш кога кенка од што ми е страв да не е гладна и давам навечер по 30мл плус доењето ама ова се случува еднаш неделно можда кога е растревожена и не можам да ја заспијам навечер. Баш чудно ми падна дека прашкаст производ а со рок од 1 месец… по колку време користите една кутија?

12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Незнам кој аптамил го имаш, јас дома имам два, аптамил прематур и аптамил лактоза фрее двата имаат, го читав и аптамил комфорт 1 во дм, имаше исто. Ти кој аптамил го имаш? и каде ти е купен?

13. naturally

naturally Популарен член

Да толку е рокот, баш дека е прашкаст може да се контаминира со бактерии. Јас го фрлив моето и земав уште едно за секој случај стои:D, помало пакување нема за жал од пронутра.

Baby warrior likes this.
  14. Baby warrior

Ништо тогаш го џиткам викендов … утре сме на педијатар да видам што направила женскава со килажа ако постигнала 150гр само со доење оваа недела малце ќе ми олесни дека сме на добар пат, ако не изгледа ќе треба да појачам со дохрана … а вака имам млеко со силиконски дојам и гледам дека се полнат ама уште имам недоумица дали она јако/слабо млеко е мит или навистина постои :( баш гуглав на нет и сегде различно стои.

Се прашувам дали количина на млеко е еднаква на нутритивна вредност или сепак може да имам млеко а да не е доволно хранливо за неа :sweat: вака градите ми се меки … ама кога цица си има одма млеко.

15. naturally

naturally Популарен член

Моето кога имаше 2 месеци испадна еднаш неделно да го мериме, само 100 гр имаше накачено за 1 недела. Докторката рече ок е, не накачуваат секоја недела исто. Во тоа јако/слабо млеко искрено не верувам и многу се нервирав на почеток со такви коментари.

16. Baby warrior

И ја … а буквално од сите страни ми доаѓа истиот коментар кога кажувам дека на последната контрола имаше качено само 90гр. :( Утре чекам и стрепам да видам колку ќе ја измерат :x

17. naturally

naturally Популарен член

Слушај доктори што ти го следат детето не тетки/стринки:)

18. cocopuff

cocopuff Популарен член

Хип трае 3 недели па, ова барем месец. И јас инцидентно давам пример 3 пати во неделата ќе се погоди.
    Јас не верувам инаку во тоа слабо и јако млеко дури и ме нервираат такви коментари. Мајчино млеко е горе доле исто кај секоја мајка. Може бебето да не влече убаво и да не исцицува. Има разлика на почеток и крај на подој, прво е поводено после е помасно и затоа е важно да ги цица градите до крај. Јас барем ова го знам и по ива си се водам.
    И кога ќе ми каже свеки за слабото млеко коса ми се крева најискрено.
    Бебево мое за месец качи 800 грама, со тоа што имаше 5 дена кај што малку стагниравме ради жолтица. Да бев поупорна тие денови цело кило ќе качеше.

19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Јас до кај шо сум читала нема јако слабо млеко ,види кај Наташа доење со љубов има опишано за тоа.
    Се радувам дека сте стигнале до ексклузивно и се надевам ќе ви потрае :inlove:
    Чекам утре да пишеш :)

Baby warrior likes this.
  20. Noemi

Noemi Популарен член

Не споделувај колку качува. Не постои слабо млеко, се адаптира на потребите на детето. Ние имаше една недела кога имаше качено просечно 17гр дневно, педијатарот уопште не ме испаничи дури ме охрабри да не посегнувам по АД. И до денес 5 месеци она си качува просечно.

Пресметај во перцентили каде спаѓа детето и дали оди нагоре по кривата, не се фокусирај на моменталното качување и нуди си града почесто.