И ние имавме таква ситуација, по 15 гр на ден. Имавме дури и недела кога имаше намалено 20 гр на 3 педијатри ја носев, никој не ми рече дохрана, само по 1-2 шишиња измолзено тој период чисто да знам колку внесува. Родена 3250 на 5+ месеци нема ни цели 6, што демек е "малце" по тие некои пишани мерки, ама ни еден педијатар ништо ми нема кажано. Секое млеко си се адаптира на бебето. Нема слабо млеко, ама како што пиша @cocopuff може да нема добар трансфер на млеко, односно бебето да не исцицува добро. А да знаеш дека тоа е честа последица на силиконски. Затоа и лактациски консултанти ич не ги препорачуваат. Што веќе сте 1 месец пробај да ги тргнеш, бебе треба веќе да има сила за влечење
значи не сум само јас сега пикот е во третиот месец и после јадење си плаче и во раце и возење во колички кола до пред недела дена не смируваше тоа....сега едвај се смирува...дури и со столицата почна на два три дена да кака
majki 3 mesec sega vlagame koj den ...detevo eve dve nedeli neutesno si place edvaj se smiruva....prematurce e...davame nurse harvey esoumisan colief....a na adaptirano sme aptamil comoford...dali se soocila nekoja majka so vakvo neutesno placenje....se mi e strav da ne ima nesto problem so digestivniot trakt me sovetuvaat deka peristaltika posporo se razvivala kaj predvreme rodeni.....sakam da probam so colief dali pri sekoe ranenje go davate ili na razmak
Davavme biogaja od raganje i sega na 3ti mesec pedijatarot ni rece da smenime so normia baby, ne znam dali e od toa ama kako pak da pocna so stomaceto problemi i samo 2 pati ima stolica , a prethodno pocesti i bea, no bojata e normalna. Koga ja drzam za stomace da ja stoplam i krcat crevata , dali e toa normalno ili e od gasovi sto ima poise?
moeto bebe e 3 ipol meseci grcevite sami ispceznaa vednas stom vleze vo 3 ti. Imam ostanato 4 sisenca sab simplex Ako ima nekoj potreba ke mu gi dadam neotvoreni od slovenija gi poracuvav
Женски ќе ве замолам за совет како е најдобро,за грчеви кај бебе кое за две недели ќе биде 4 м. Машко..Почнавме со биогаја,па сменивме со babytol neanate а од пред некој ден покрај тие почнав и со колиеф капки што ме чуди дека пишале може до 64 капки на ден што мислам дека е премногу односно по 4 капки на секој оброк..Инаку само со цицање сме.. Прашањето ми е како да прашам со капките знам дека се раствораат во млеко и да стоеле 20тина мин па да дадам..Вие како правите ? И во колку млеко?? И кажете што да направам како да му помогнам да се искака..со тоа имаме мака голема од кога е роден..може и со две недели да не се искака убав ден на сите Извинете на рефератот
Нас од педијатар ни е кажано 4 пати колиеф по 5 капки еве тераме така 2 месеци.Кога ќе го направиш млекото ставаш од капките и чекаш 10 до 15 мин само да не е топло.За какањето давај пробиотик наутро и навечер .Ние користиме бабу неонате на почетокот док ми кажа да давам два пати во денот ,сега дека си какаме редовно само еднаш наутро 8 капки.Ние сме на адаптирано млеко.
Да да ама ние сме на цицање па ме интересираше за пред да цица во колку мл да ставам капки,ќе прашам во аптека Ти благодарам на одговор
Колку што знам за доење измолзуваш на лажиче малце мајчино млеко и ставаш колиеф.Е сега незнам колку капки сепак консултирај се со педијатарот.
Во аптека артрмизија ново лисиче ми кажаа дека може да се нарачаат Мајки три ипол месеци сме, имаме уште грчеви навечер Пиеме нурсе харвејс и колиев, д3+омега на бебитол и рекол пробиотик, пробав да направам пауза со последниве дали ке има разлика но нема.. збудалевме веќе, педијатарот вика да не давам омега ама незнам искрено дали ке смени нешто ако е на ист бренд