moze samo da vi dadam sovet....kako gi prekinavme d3k1 drugo dete....i na nekolku mesta procitav deka stvarale grcevi...kaj nas se pokaza vistina
Kolku vreme gi davavte? Sega sto davate kako zamena? Mene mojata pocna da mi pokazuva znaci na grcevi... od vtornikot davame d3k1 i eve se grci ne mize da se iskaka place... Ne znam sto da pravam vo sreda sme tek na kontrola
и ние сме со грчеви жалче е, од болница ни дадоа колиеф за да се бидат ефикасни треба мин 15-20 мин пред оброк а ние сме нестрпливи и многу гладно моментално сме на доење и дохрана па ги баталив. На своја рака земав грчки инфактолик има некое подобрување почна да има гасови ама еден ден добра др ден врисоци.Се мислам еспумисан наредно да земам
do 3tiot mesec gi davavme i nie d3k1...posle smenivme sega samo d3 davam na pliva....drugo dete....mnogu iskustva se pokazale deka d3k1 im sozdava mnogu grcevi na bebinjata....
Дали ќе може да пратите слика од капките. И ние сме на големи маки со грчеви. Денеска сме точно 3 недели.
Давав. Ама кај мојата мислам дека ништо не помагаше што давав. На крај попуштив и дадов чајче и се смирија или толку им беше силата.
Исто..сирупов ни делуваше многу слабо, скоро ич. Еспумисан кога како, ама кога беше ептен неиздржливо давав по 50мл чајче, дали 5 пати вкупно..
Исто. Неколку пати дадов и толку беше. Ама кога веќе бев полудена од немоќ, попуштив. Еве ја и сега, само на вода е. Сок еднаш бебешки понудив , кога имаше тем, па да ја хидрирам, плукаше. Викам супер. Вода и е љубов. А и млекцето пред спиење си го сака.
Јас давав неколку пати инцидентно кога имаше прејаки грчеви и инстант ја смируваше ама после 2 месеци, мојава после рота вакцината имаше многу грчеви па не спаси сирупов
Јас сок немам дадено, вода фала богу асално почна да пие и тоа само од шишиња со цевка а за млеко, никако да изостави цице-мице 3-4 пати на ден
како ги давате инфаколик капките директно во уста или во млеко и колку пати на ден, ми треба совет дали да продолжам со неонате пробиотик или да ги сменам на ваја утре ние правиме 40 дена