Мајки, продавам две пакувања грчки Infacolic неотворени Цена за двете: 1.400 денари Локација Скопје, Хром
Здраво, кој капки до сега ви се имаат покажано како најдобри? Нас ни се препорачани од педијатар babytol neonate ама некако не ни се погодени.
Инфакол капки + бекутан чајче од анасон препорачано од педијатар ни беше спасот нас. Многу му ги смири комбинацијава, можам да речам дека дури и ги немаше повеќе грчевите.
Babytol Coli капки и сирупчето Nurse Harvey's. Babytol Coli се две шишенца тие редовно ги давам, а сирупчето само по потреба кога има грчеви, неколку дена го давам, одма ја смирува, тоа најмногу и помага.
Recol Bimbo капките дали може да ги ставам во млеко греено на 37 степени? Нешто прочитав да не е повисока температурата на млекото од 37 ама дсли баш на таа смее?
Ич не се сеќавам точно на колку степени. Нашиот е до 220 па некаде на средина го местев и ќе отворев да проверам колку се загреало, ако сметав дека е доволно вадев ако не ќе го вратев. Се од прилика во брзањето , само малку чудно мириса да не се изненадиш. Ја ставаш само вреќичката со семки од внатре што е, не цел појас.
Прочитај убаво упатство јас еднаш ја изгорев на мешето баш со тој појас дека го загреав повеќе минути од што требаше. Среќа беше мала изгореница за 2-3 дена помина ама кога ја носев на педијатар рече многу често носеле и поизгорени мешиња. И Обавезно врз облека појасот
Zdravo utre sme 21den i veke 2 dena grcevi i ne spieme kazete mi za ovaa vozrast kolku ml cajce bekutan dnevno smeam da dadam na bebe?
По 100мл можеш да даваш од 2 недели старост, ама јас те советувам да почнеш прво по 50мл и давај по малку низ текот на денот. Па понатака можеш да зголемиш ако има потреба.
dali mozebi znae nekoj so sigurnost da ima covek sto preprodava kapki sab simpleks tuka od srbija ili bugarija po naracka? poso imam edno pakovanje ama neznam dali ds pocnam so nego ako snemam nema koj da mi donese od germanija zatoa prasuvam
@Guns N` Roses Како ги даваш капките, двете наеднаш? Колку пати на ден ? Во млекото или ? 23 дена сме и мислам дека од вчера го мачат грчеви
По пет капки од двете шишенца ако доиш во лажичка пред доењето, ако сте на формула или измолзено млеко во млекото. Во упатството пишува на секој подој, јас давам 3-4 пати во текот на денот.