Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.965
    Мајки од кога до кога траеа грчевите кај вашите малечки? Син ми е роден на 15.09 и уште во болницата имаше проблеми со стомачето. Еве скоро 2 ипол недели е ама грчеви има. Кај ќерка ми не беа вака изразени. Давам биогаја еднаш дневно по 5 капки, ама јас гледам да ги дадам навечер за полесно да спие. Преку ден ни е хорор филм, плаче, стега ножиња, се мачи, и сака само цицка. Од една страна ми е чудно дека е премногу малечко но од друга страна пртка, кака и пак има проблеми со мешето. Купив термофор ли како се вика тоа за на меше што се става, но кај нас како сал полошо да направи. Неќна кога го ставив 15 минути го држев и детето после тоа цел ден плачеше и не можеше да се смири. Не знам веќе што да направам.
    Иначе само на доење е, и избегнувам зелка, грав, кисело, луто.

2. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    778
    Ни траеа од 2 недели до точно 2 месеци. Кога наполни два месеци како преку ноќ да ги снема. Кај нас био гаја само полошо направија. Давав саб симплекс, еспумисан и кога ептен беше најстрашно кога не се смируваше чепче.

На Tinkerbell11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tinkerbell11

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.965
    За ќерка ми пред 6 години давав еспумисан по потреба, кај неа не беа толку изразени. Можеше да има ден, два и после недела дена да нема. Сега за сега сум задоволна со биогајата, но проблемот е што преку ден се мачи. Чепче дадов еднаш и јас, бабицата ми ги даде. На интернет прочитав дека тие чепчиња биле за бебиња над 3 месеци и после не спав цела ноќ поради грижа на совест.

4. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    778
    Какви чепчиња се тие? Јас преку ден давав саб симплекс со секој подој (според упатството) а навечер ептен ако има проблем тогаш чепче.

5. Tinkerbell11

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.965
    Screenshot_20251002_224939_Chrome.jpg

6. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    778
    Во Германија живееш? Мене овие ми ги препорача бабицата и овие и ги ставав уште од втора,трета недела. Не секој ден за да не направат мрзливи црева ама некогаш не можев да ја гледам да се мачи и вришти секоја вечер и ги давав и два три дена по ред.

Прикачени фајлови:

• IMG_2326.jpeg
      IMG_2326.jpeg
      Големина на фајлот:
      179,6 KB
      Прегледи:
      12
    На Tinkerbell11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tinkerbell11

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.965
    Да, во Германија сум. Ќе ги земам понеделник и ќе ги пробаме. Фала ти.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Chris0203

Chris0203 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    Добар ден, дали знаете дали во МК ги има Infacol капките и како можам да ги набавам? Бебето има еден месец и има многу грчеви. Или ако некоја од вас има залиха и би можела да ми прати по карго многу ќе Ви бидам благодарна и секако, ќе си ги платам и капките и каргото. Ви благодарам однапред.

9. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    1.613
    Види во темата "Продажба/размена на детски производи" како да видов една членка вчера да пиша дека продава три типа, меѓу кои и Инфакол.

На Chris0203 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mamtam

Mamtam Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    За тие што користите саб симплекс дали можам на секое јадење да му ставам во млекото по 15 капки. Бебето е 6 недели и е на адаптирано Холе А2 1. Му давам на секои 3 часа по 90мл. Дали можам да ги давам на секои 3 часа и за навечер исто?
    Фала ви