1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Mamicki dali e normalno bebcevo po cel den da vristi i place i samo na grada se smiruva,ke povlece malku i zaspiva,do vcera samo spiese a sega histericno place i ke prezaspie 15minuti i odma se budi a dodeka spie se vrti se grci kenka vo sonot mavta so racinjata.od sto moze taka da mi reagira ni pola saat.miren son nema,inaku sme dve nedeli i tri dena

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.048
    verojatno grcevi ima vo mesheto
    mu davas li nesto protiv grcevi?

3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Да не те разочарувам 5+ сме и уште е така

4. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Seuste ne,ja prasav maticnata mo veli rano e za bilo sto da se dade,a mnogu me zbunuva toa sto na grada e mirna da moze i cel den taka ke sedi,sigurna sum deka ne e gladna bidejki se ozmolzav i i dadov 100ml mleko oddednas ispi i za 15monuti povtorno vristi i ja bara gradata

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ako pisti ne znaci deka e gladna. Moze da ima i druga maka kako grcevi i sl

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Најверојатно се грчеви. Ама бебињата не се на града само кога се гладни. Твојата близина ја бара, градата и е и храна, и утеха и сигурност. Не мора да цица, само држи го бебето на тебе, контакт кожа со кожа, ќе видиш дека нема да плаче. Инаку за грчеви не е рано, баш почнуваат околу втората недела.

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Ист е и мојот. Грчеви се најверојатно. Јас му давам капки од 2ра недела кога почнаа и без нив е бетер. Ем пие ем се грчи, ама ако не му ги дадам не знам ќе полудам колку плаче. Ќе се среди, ставај на мешето греена тетра, мене мн ми помага, не мора термофор да е, врти на меше кај тебе на колено, јас по цел ден изигравам Глупи Август ама не секад ми успева. :D Некад и цуцла ми помага ако не се прејаки.

8. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Sega kupiv cajce bekutan i neznam dali da i dadam barem 50ml a me zbunuva i toa sto na nego pisuva pred podoj da se dava a beba mi e denes bukvalno cel den na grada pa neznam koga da go dadam a gledam deka i seker 8ma vo nego

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Јас не би давала Бекутан, има чаеви на Хип без шеќер. И тие ќе помогнат ако се грчеви во прашање.

На anastasijaki, LadyC и joy1 им се допаѓа ова.
  10. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    A dali pri grcevi im krkorat crevcata ili samo se hrcat so nozinjaata

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Кркорат цревата, точно, ама и нозете ги креваат кон стомачето.

12. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Of lele toa e sigurno se grcevi mu krkorat crevcata i celoto se grci ko zmijulce.a hip isto od komorac za bebonha ima caj ili od besto drugo e

13. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    мамички со мали бебуши да ве прашам дали бебе со жолтица смее да му се дават капки за грчеви,се работи за моја блиска особа бебето и е две недели има жолтица а му дава капки за грчеви,денес на преглед др и рекла не можам да ви дадам капки имате жолтица она се збунила и не прашала ништо зошто не можи и не и кажала дека таа дава,кај мене син ми немаше грчеви и незнамшто да и кажам.

14. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Јас давав само Еспумисан капки по потреба, по препорака на матичниот педијатар.
    Грчевите започнаа кога бебуш имаше две недели, а истовремено имаше и жолтица која траеше некаде до 40 дена.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    186
    Малата е новороденче, дали треба да ја будам на секои 2-3 саати за цицање или да чекам стане сама, таа се буди најчесто сама ама некогаш знае да спие и по 3-4 саати непрекинато и незнам дали е правилно да ја будам или не?
    И кога прв пат го однесовте бебето на педијатар? На картончето од болница пишува по една недела ама на студов патронажната ни рече дека нема потреба да ја малтретираме толку рано. Вие како правевте? И препорака за добар педијатар ако може :)

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    5 капки еднаш дневно, јас така давав, капнував директно во уста. Може и на лажичка, ама пола ќе ти остане на неа, зашто се мрсни.

17. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Многу се ефикасни... Јас сум презадоволна од капките, му ги давам пред спијање (на вечер) и по 5наеднаш на лајче помешано со млеко.

18. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки нашава педијатарка ни ги кажа линекс бејби капки за грчеви,6 капки дневно во млекцето,и син ми два дена имаше грчеви му ставав и толку помина веќе не му давам,ако сакате пробајте може ке ви помогнат.

19. Ariva

Ariva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Zdravo mamicki dali nekoja od vas gi koristi kapkite nopar gi ima vo grcija kako gi davate i sto mislite da ne se ptemnogu jaki za 1 mesecno bebe? momentalno gi koristam kapkite co lactase i cajce bekutan a maliot ima i zapek dali moze da e od cajceto?

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.062
    Допаѓања:
    220.702
    Јас користам INFACOL.
    пред секое млекце на бебе.
    Многу сум задоволна па сакам да споделам на сите што имаат проблеми.
    Не знам дали ги има во македонија ако ги нема низ еу сигурно постојат.