Mamicki dali e normalno bebcevo po cel den da vristi i place i samo na grada se smiruva,ke povlece malku i zaspiva,do vcera samo spiese a sega histericno place i ke prezaspie 15minuti i odma se budi a dodeka spie se vrti se grci kenka vo sonot mavta so racinjata.od sto moze taka da mi reagira ni pola saat.miren son nema,inaku sme dve nedeli i tri dena
Seuste ne,ja prasav maticnata mo veli rano e za bilo sto da se dade,a mnogu me zbunuva toa sto na grada e mirna da moze i cel den taka ke sedi,sigurna sum deka ne e gladna bidejki se ozmolzav i i dadov 100ml mleko oddednas ispi i za 15monuti povtorno vristi i ja bara gradata
Најверојатно се грчеви. Ама бебињата не се на града само кога се гладни. Твојата близина ја бара, градата и е и храна, и утеха и сигурност. Не мора да цица, само држи го бебето на тебе, контакт кожа со кожа, ќе видиш дека нема да плаче. Инаку за грчеви не е рано, баш почнуваат околу втората недела.
Ист е и мојот. Грчеви се најверојатно. Јас му давам капки од 2ра недела кога почнаа и без нив е бетер. Ем пие ем се грчи, ама ако не му ги дадам не знам ќе полудам колку плаче. Ќе се среди, ставај на мешето греена тетра, мене мн ми помага, не мора термофор да е, врти на меше кај тебе на колено, јас по цел ден изигравам Глупи Август ама не секад ми успева. Некад и цуцла ми помага ако не се прејаки.
Sega kupiv cajce bekutan i neznam dali da i dadam barem 50ml a me zbunuva i toa sto na nego pisuva pred podoj da se dava a beba mi e denes bukvalno cel den na grada pa neznam koga da go dadam a gledam deka i seker 8ma vo nego
Of lele toa e sigurno se grcevi mu krkorat crevcata i celoto se grci ko zmijulce.a hip isto od komorac za bebonha ima caj ili od besto drugo e
мамички со мали бебуши да ве прашам дали бебе со жолтица смее да му се дават капки за грчеви,се работи за моја блиска особа бебето и е две недели има жолтица а му дава капки за грчеви,денес на преглед др и рекла не можам да ви дадам капки имате жолтица она се збунила и не прашала ништо зошто не можи и не и кажала дека таа дава,кај мене син ми немаше грчеви и незнамшто да и кажам.
Јас давав само Еспумисан капки по потреба, по препорака на матичниот педијатар. Грчевите започнаа кога бебуш имаше две недели, а истовремено имаше и жолтица која траеше некаде до 40 дена.
Малата е новороденче, дали треба да ја будам на секои 2-3 саати за цицање или да чекам стане сама, таа се буди најчесто сама ама некогаш знае да спие и по 3-4 саати непрекинато и незнам дали е правилно да ја будам или не? И кога прв пат го однесовте бебето на педијатар? На картончето од болница пишува по една недела ама на студов патронажната ни рече дека нема потреба да ја малтретираме толку рано. Вие како правевте? И препорака за добар педијатар ако може
5 капки еднаш дневно, јас така давав, капнував директно во уста. Може и на лажичка, ама пола ќе ти остане на неа, зашто се мрсни.
Многу се ефикасни... Јас сум презадоволна од капките, му ги давам пред спијање (на вечер) и по 5наеднаш на лајче помешано со млеко.
Мајки нашава педијатарка ни ги кажа линекс бејби капки за грчеви,6 капки дневно во млекцето,и син ми два дена имаше грчеви му ставав и толку помина веќе не му давам,ако сакате пробајте може ке ви помогнат.
Zdravo mamicki dali nekoja od vas gi koristi kapkite nopar gi ima vo grcija kako gi davate i sto mislite da ne se ptemnogu jaki za 1 mesecno bebe? momentalno gi koristam kapkite co lactase i cajce bekutan a maliot ima i zapek dali moze da e od cajceto?
Јас користам INFACOL. пред секое млекце на бебе. Многу сум задоволна па сакам да споделам на сите што имаат проблеми. Не знам дали ги има во македонија ако ги нема низ еу сигурно постојат.