Наутро и навечер по 2,5 мл, после доење го давам со дозерката. Не знам дали се става во млекото, да не те излажам.
Zdravi mami, kako go davate Како го давате сирупот Nurse Harvy? dali se stava vo mleko(aptamil pre) bidejki pisuva za vreme na obrok
Ууууу, одамна било ова Пред јадење го давав, со шприц или лажичка. Мислам дека пишуваше да не се меша со млеко, ама сега веќе не памтам. Ако не го прифаќа бебето поинаку, секако би го мешала со млеко. За време на оброк, ако пробав да му тргнам шише на син ми за да му дадам сируп, ќе не дигнеше во воздух, а и јас имав впечаток дека се што давав за грчеви некако подобар ефект имаше дадено пред јадење, а не после.
Mnogu e 5 ml da i go davam vo lazicka. Predvremeno e rodena, i e mnogu malecka. Citam, ne mozam da najdam dali i kade pisuva da se stava vo mlekoto?
Би било добро да се консултираш со педијатар, дали да даваш и која доза. Јас првиот месец по пола доза давав, по препорака од педијатар.
Мајка јас и давав во шишенце кога не успевав со шприцот. Значи само сурупот не во млеко. Така најлесно успевав дека инаку се лепевме цели со шприц и лажичка кога пробувавме
Имам саб симплекс неотворено пакување од Бугарија со датум до јануари 2027 - на кој му треба нека ми пише порака / 500ден
Здраво, Малата ми е 3 недели цица ама и на аптамил сме во млекцето и ставам еспимисан за грчеви. Последниве три дена столицата и е сува малку потврда и потешко кака. Дали има некои капки за да може полесно да се искака?
Земи и пробиотски капки. Јас давам Рекол бимбо. Инаку можно е да е од аптамилот, и ние го имавме истиот проблем па кога сменив адаптирано се нормализира
Zdravo, bebenceto e skoro 2 meseci, na pedijatar ni rekoa ima refluks bez povrakanje, do sega cicase ama kako da se namaluva mlekoto bidejki postojano place i ima zelena stolica nekogas so sluz i voopsto ne moze da spie...go stavame na povisoko i se toa ama primerivme deka celo vreme se grci i gi sobira nozinjata i se napnuva da prdne i kaka i place i toa trae i trae i ke cicne, ke pusti, se vitka, samo taka ja drzi gradata i ako se iskaka malku odvaj posle odredeno vreme i pak znae da zakenka, ke zaspie odvaj 1ipolh ili 2 i potoa pak istoto, ne znam vekje sto da mu davam, Sab ne mu pomaga bash, jas vnimavam mnogu sto jadam... mislam deka povekje gasovive go macat otkolku refluksot.. nekoj so slicno iskustvo? I koe antirefluks mleko go koristite?
Испитај интолеранција на млеко. Моево кака цело време зелено еве ја 6 месеци и по све што прашав сите викаат дека е заради интолеранцијата.. јас користам безлактозно Аптамил. Имаш мислам и антирефлукс, тоа има во себе додаток го згуснува млекото во стомак за да не се враќа (скроб или гума од риж) и може повеќе да заробува гасови. Нешто што читав и моево мн имаше проблеми на почеток.
Па да малку како во круг и со рефлукс и ова со стомачево, вака качува на килажа, интолеранција иако е доено? Да испитам во Авицена евентуално
Ако има вродена примарна интолеранција никаква лактоза неможе да поднесе ни од мајчино млеко ни од ад. Јас ремедика испитав.
Откако сменивте млеко се регулираше столицата? Ова после цицање макс 1 час спие и се буди со плачење одвај ќе прдне и пак се тегне целото