Не сум сигурна дали моето има грчеви, па да прашам. Еден месец е бебуш, не му давам капки за сега. Се вцрвенува само на моменти пред да се искака, знае да испушти плач тие неколку секунди дур му олесни, и после не му е ништо. Неколку пати во денот знае да направи така, ама кратко трае. Кога ќе го земам во раце се смирува, а на града веднаш. Дали се тоа минимални грчеви или само напор при какање, дали има потреба од капки?
Здраво мамички, имам проблем со бебуш има грчеви, 3 недели има и јас почнав да му давам чајче од Бекутан од сладок анасон оној што е за после 1 недела. Исто му давам од Нурсе Харвис сирупче ама гледам колку што можам да го избегнувам сирупот, му давам ако ептен не може да ги поднесе грчевите. За чајот ме интересира, јас му давам по неколку голтки колку да не биде само на мајчино... Во ред ли е што почнав да му давам од трета недела или згрешив што го земав? Фала ви за одговорите
Зошто да не биде само на мајчино? Ако ти помага чајот твоја одлука си е ама нема потреба од никаква друга течност бебето освен млеко. Подобро 5мл сируп отколку 30мл чај. И двете се секако со шеќер.