Јас давав, ми беше дозволено од педијатар од Систина, може не од втора недела ама од трета ми се чини дадов. Ми рекоа по потреба давај.
Здраво, бебето е 4 недели, од пред 4 дена почна цело време да се стега да плаче, не какаше 2 дена и е на мајчино млеко, докторката ни кажа дека е нормално бидејки цица, вчера се искака обилно и течно и после какањето пак продолжи да се стега и да плаче, му дадовме и адаптирано 90мл и поврати жолто, но бааги поврти, го носевме на преглед ни кажаа дека е вирус и му ставија инфузија, не пуштија дома и еве од сабајле пак исто со стегање со плачење цело време кога е буден, се искака нормално не беше како пролив но пак исто, но сега не повраќа и матичниот ни кажа дека има сигурно грчеви, па да ми кажете дали вака изгледаат грчевите зашто не сме запознаени баш
За грчевите го користиме сирупот nurse Harvey's дали е дозволено да се пие повторно уште едно шише, 1 месец сме? Имам уште едно прашање после секој оброк детето си кака дали е нормално толку често?
Давам капки еспумисан на секој оброк по 25. Не знам баш дали помагаат. Па сакам да прашам како можам да ги комбинирам? Со Биогаја ли? Дајте некој предлог. На адаптирано млеко е. И се мислам за чајчето од ким. Како да му го дадам во адаптирано или меѓу два оброци?
Здраво мајки и ние имаме предизвик со грчевите. Бебето е две недели и веќе три дена после 17:00-23:00 има грчеви, денес од сабајле од 7:00 од кога стана не престана. До сега му давав колиеф по три капки на три часа препорака од педијатар и рекол по пет капки навечер. Ништо не помагаше и зедовме еспумисан, му дадовме 1мл и конечно се смири. Прашањето ми е не е многу дозата 1мл после или пред секое јадење?? Ии уште едно дали да прололжам со колиеф или да го прекинам?
На доење сте? Ние 2-3 пакувања Колиеф потрошивме и немаше никаков ефект, мислам дека кај доени бебиња немаат некоја улога. Еспумисан 3х1 пипета се даваше колку што се сеќавам, пробајте и со Инфакол од Грција ако имате можност да ги набавите.
Колку пати давате Еспумисан по 25 капки? Само еднаш или повеќе пати во денот? 7 недела сме многу јаки грчеви ја фаќаат навечер последниве неколку дена. Давам и Инфаколик пред секое јадење ама некако не и помага.
Ако пикот на грчевите е во 6-7 недела, не знам како ќе преживееме! Денес сме полна втора недела ии цел ден вришти, не е спиен и само на цицка се смирува, после иста песна…
I nas ni pocnaa na polni 2 nedeli. Eve sega sme polni 6 nedeli i nemame nisto. Sekoe bebe e razlicno i jas ocekuvav deka sega ke bide pikot no gi snema. Ke pomine
Majkicki ,bebce staro 1 mesev veke od pred nedela dena posle jadenje bebce kako go zemam da se podrigne se vitka sp glavce kicma grci, nemozam da go dodrzam , isto taka povraka po nekolku pati pomalce poveke , inaku na ad sme samo aptamil cesar biotik, mu davam biogaia otsabajle i colief pred sekoj podoj no kako da nema efekt ,ima redovni stolici barem 3 4 pati vo denot , pa ako moze nekoj sovet kako da mu olesnam i dali stanuva zbor za grcevi ili do mlekoto e ??
Нашево имаше многу кратко време грчеви се на се дали 10-15 дњна од три месеци и тоа после вакцината воглавно. Дававме саб симплекс ни ги носеа пријатели од Бугарија. Прво дававме колиеф, но тие не помогнаа само саб симплекс.