А од кај знаеш дека е запек? На какво.млеко сте? Ако сте на доење ексклузивно и ако не е покакано неколку дена не се геижи нормално е. Педијатрите (бар тие јас каде што одам) кажуваат дека децата на доено нормално е ако не какаат до. 9 дена. Тоа.значи дека ја обработува целата храна и тие деца на доење не можат да фатат запек. Ако е на ад, тогаш да, запек е.
Na Ad sme od pocetok i toa e pricinata za ranite grcevi a i nekolku dena veke go maci stolicata se grci,stenka a ne moze da izleze nisto. sepak mu pomognav denes so toplomerce sega e podobro a grcevi imame vo tekot na denot po nekolku pati place, crvenee ne mozam da go smiram
Нам ништо не ни помогна за грчевите. Едноставно е процес кој мора да помине. Еве и сега знае да не фатат ноќе, едино што давам е чајче, веќе не давам никакви капки, џабе хемикалии
Мајка ние кога не сме какани чајчето ни помага. Исто на ад сме од почеток. И го давам чајот бекутан. Но можеш да и земеш и пробиотик да и се регулира.
@Ariva Да, и на мојот бебуш исто како и кај @seldom чајчето Бекутан ни помага кога не сме какани, а капките Co Lactase се покажаа најефикасни при грчеви. Мојата имаше запек од капките Саб Симплекс (ги порачавме од Бугарија,зошто кај нас ги нема,а ги фалеа како многу ефикасни за грчеви) но и правеа запек.
Mami kako gi davate kapkite za grcevi? Sekoj den i pokraj toa sto bi beba nemala sekoj den grcevi? Vo sklop na mlekoto ili preku lazicka posebno gi davate?
Јас давам од епрувета пред секое хранење. Ми се покажаа ефикасни. Докторката ми рече да давам до 3 месеци на овој начин.
Сега е 1 месец. А тогаш беше 2 недели. Јас се консултирав со докторката и таа ми препорача што да земам и колку да давам. И да ти кажам дека делуваат исто ко што пишуваше на упатството. Значи ефектот доаѓа после неколку дена или една недела. Капките се викаат инфакол и ги има низ еу. Не знам баш дали ги има во македонија.
Мајка може ли да те прашам , како ги даваш Co lactase капките затоа што ѓи имам, а до сега само со еспумисан пробував ама не помага многу. Кога читав на упатството не наидов на инфо колку пати во денот, а некои мајки погоре пишале пред секое доење или скоро секое. Во мајчино млеко ги раствараш?
Слободно давај на секое доење по 4 капки во малце мајчино млеко. Јас во посебен сад малце со рака молзев од града млеко, па во тоа млеко ставав 4 капки колактазе и со шприц го земав и пред доење шприцот па цице нема да имаш мака супер се капките ќе прцка и ќе ужива
Mami imalo nekoe termaforce kako so paricka vnatre sto se krsi i se zagreva znaete kade gi ima i koja cena se?
I na koj pricip raboti, kolku dolgo e toplo i dali paricinjata celo vreme se stiskaat za da bide toplo?