30m e toplo.se krsi paricka-toplo e 30m.Potoa se stava vo zovriena voda 15m.Ke prociras na upatstvoto ,ednostavno e
Jas gi zedov infacol vcera jana od sedum vecerta placese do sedum utroto vcera i dadov denes pak se grci pisuva da se davaat pred sekoe doenje neznam kolku se efikasni dali se stetni i kako ti gi dozirase.fala odnapred.
Мајка на упатството си пишува дека за неколку дена ќе почне дејството. Дејството не е веднаш. Ако и после неколку дена е исто се зголежува дозата. Јас когс почнав првата недела детето сеуште имаше грчеви. Од втората недела повеќе не. Давам на секои 3 до 4 часа зависи како пие млекце. Некогаш и повеќе до кај 5 6 ама ретко тоа многу. Немој пред 3 часа никако. И да. Има ефект. Презадоволна сум. И планирам да давам до кај 3 месеци. Ефект има само доколу даваш на овој начин. Пробај една недела па сподели искуство.
Гугл вели дека ги има во бугарија. Ако имаш човек што оди можеш да порачаш. Најверојатно и во грција ги има. Ќе се најде некој да донесе. Јас кога сум во македонија обично прашувам во аптеки дали можат да ми донесат. Многу работи ми донеле така. Пробај да прашаш. http://apteka.framar.bg/30015969/инфакол-капки-против-колики-50-мл- 12 лева. 6 евра. Тука на мене ми се поефтини за некое евро.
Фала за одговорот ме потсети сестра ми ке доаѓа во недела од чешка па ќе и речам ако има да ми донесе
Најверојатно има. Но проблемот е што со едно шише можеш да даваш една недела некаде. Брзо се трошат. Ако не даваш редовно ќе нема ефект. Подобро нека ти донесе повеќе па после неоолку дена ако реагираат ќе си ги користите често. Погоре објаснив како се користат за ефект.
Да прочитав како се користат и 4 доста ќе ми бидат на 23.03 ќе има 2мес. Се надевам дека полека ќе престануваат мука е греота се
Кој искусил знае како е. Трауми. Знаеш колку сум тегнела корења да најдам лек.. Првите денови исто беше. Но после некој ден ново бебе. И многу сум среќна што ги најдов. Ефект имаат само доколку се користат според упатство односно пред секое хранење на бебето. Пред 3 часа не е пожелно. На самото упатство пишува дека после неколку дена имаат ефект плус ако немаат да се зголеми дозата. Земи си 5 6 таман до 3 месеци. На мене ми кажаа до тогаш да користам. Плус се слатки многу бебево со сласт ги пие. Директно со епрувета во уста. Не во млекото. Го немаат тој ефект.
Фала ти уште еднаш . Јаа моментално му давам еспумисан ,а предходно колоеф три шошенца потрошив ама џабе .
Мамички како се справувавте со грчевите кај бебето.. денес цел ден сака да цица тамам ќе заспие 10 мин се буди со плачење. Незнам што и е никако не спие .. а и не седи да ја оставиш само да ја дојам чути ..
Кај сите е различно. Мојот имаше толку јаки што ништо живо не му помагаше а пари се изнафрлив. Некаде недела/ две пред 3ти месец исчезнаа сами од себе. Вториот месец беше најтежок. Ни дење ни ноќе не спиеше.
Бара утеха во цицањето и знае дека во тебе е на безбедно. Сите деца на самиот почеток од раѓањето се кенкави и плачливи, не може да се навикне на средината се тутка за да му биде топло исто како во мешето. Се што правело во мешето и сега го прави. Не го сака преголемиот за него простор. Земи го и стисни го силно уз тебе, пеј му, мрмори му тоа ги обожава тие звуци, можеш да вклучиш на јутуб фен или првосмукалка. Го сака тој звук бидејки и папочната врвка му шушкала внатре.. Така е мајка, таков е секој почеток. И сите деца се соочуват со грчеви за жал. За помош можеш да му дадеш водичка со ким, или некои капки од аптека. Да го загрееш мешето со термофорче или врела пелена. Да го масираш.. Пробувај од варијантите бидејки секое дете му помагаат различни работи и варијанти. Тоа е.. Многу е тешко на почеток дур свикнете и вие а и тоа да ве свикне вас и големиот простор. Поготово певоро дете е најтешко. За некоја недела ќе се препородите, ќе се научите еде со друг и ќе се навикнете а ти ќе знаеш во секое време што треба. Дај си време се ќе биде во ред
Можеш да пробаш најразлични капки, меѓутоа дека ќе имаш некаков којзнае каков ефект, тешко.. повеќе е очекувањето после секои, дека можеби конечно ќе биде подобро.. Јас би те советувала пред да почнеш со било какви капки, да пробаш со термофорче на стомачето, нас ни помага..не секогаш, меѓутоа почесто да.. Од капки пробавме Espumisan, InfaCalm, Co Lactase, InfaCol...единствено малку подобро ни беше од Co Lactase и сега од InfaCol заедно со пробиотик Bio Gaya..ама секое дете е различно.. Некои поминуваат и само со чајче, нас ни беше полошо.. Ќе мораш да пробуваш..
Ние сме на инфакол. Јас сум презадоволна а бебе уште толку. Фала бога што ги најдов. Не знам дали за истите зборуваме но од овие капки сите мајки се пофалија овде. Немало не реакција и не полу реакција кај никого.
Вие како ги користите, колку пати на ден? Ние некогаш 3 пати, некогаш 4 пати на ден ни се паѓа, ги користиме недела ипол веќе.. Ги растварам во млеко, зошто директно несака, неколку пати и дадов, се скина од плачење, го повраќа.. И незнам, еве пак ја боли мешето, пак се витка пред да се искака (добро, а факт е дека со капките многу почесто кака).. Со сите претходни капки, преку ден беше помирна, навечер фаќаа маките, а со овие сега, и преку ден почесто се витка, а ноќе е подобра за разлика кога ги пиеше претходните.. Незнам што да кажам..сега минуваме и низ некој скок во развојот изгледа (9-та недела) и веќе незнам... плачлива е многу повеќе, некогаш незнам дали е од мешето, дали е од периодот..
Се чудев баш зошто не ви реагираат. Мајка се пијат директно во уста на секое пред јадење. Штом бебето не ти ги сака директно растворај ги но не давај по 3 пати туку пред секое млеко. Пробај така, за 5 6 дена ако не се подобри се препорачува доза ипол да се дава пишува на упатството. За да имаат ефект треба да се дава пред секое јадење секојдневно. За 5 6 дена треба да биде се во ред ако не е се дава доза ипол мислам пишуваше. Пробај така и ќе видиш.
И кај мене беше така или сеуште е би рекла или пак нема грчеви бидејки користевме infacol сеуште плачеше купивме colief кои покрај за грчеви се и за киселини бидејќи можат киселини да ја мачат а ние мислејќи дека се грчеви залудно капки ке и даваме. Купивме и grape water но се дава кај бебиња над месец на многумина помогнала па кога ке пробаме ке пишеме од лично искуство. Можеби сака внимание малата искрено првите две недели ми беа ужас сега е подобро секој ден се запознаваме се повеке со малата. Јас имам проблем откако ке ја успијам и да ја ставам во креветче таа се буду а кај мене на гради, во раце спие а штом ја легнам се стресува наеднаш прави нагли движења и почнува да плачи дали некој имал слично искуство многу би ми помогнал секој совет.