Да 0.5 мл ако не 1 мл потоа кај повекето делуваат да дирекно во муцето тоа ги голта но ниее баравме поефикасни colief се предобри истоо бидејќи се и за киселини кај бебиња но процедура додека ги дадеш стерилизирана лажичка се одмолзуваш неколку капки и 4капки colief и го даваш на малото. Од водата многу задоволни има да не ја имате користено.
Бејби грап ли како беше не знам. Ја има користено моја пријателка и рече ок била и таа. Искрено сметам дека сите капки тука во англија се ефикасни доколку се продржуваш на упатство. Ако даваш од време на време нормално дека нема ефект. На мене овие ми се погодија па не сакам да менувам.
Со колактосе не направивме ништо. Еспумисан исто кажав претходно не делуваа, вчера земавме инфакалм и првпат вчера и денеска дадов. Вчера имаше грчеви а вечерва нема. Ама не можам да проценам дали е до капките затоа што немаше грчеви секој ден, преку неколку денови или можеби со мојата исхрана поврзував.
Мое мислење во врска околу овие сите капки од мое лично искуство е дека не треба да очекуваме веднаш да се појави дејство. Бар на овдешните капки каде што живеам јас пишува дека на секои капки дејството им се случува после една недела 4 5 дена. Со правилна консумација.
Малку помалку од месец ѓи користев колактосе и еспумисан некаде три недели. Така да сметам дека доволно сме чекале да реагираат а па и дека фала Богу не било како кај други бебиња -секоја вечер , со саати- ама некогаш и така ќе се погоди и тогаш гледам дека и покрај тоа што давам редовно грчевите сепак ѓи има. И не знам што да мислам
Женски, синко пие измолзено мајчино млеко во шише... прашањето ми е во врска со капките против грчеви Colief, дали да му ги ставам во шишето или одделно да му ги давам? Пишува дека треба во 15мл да се додадат...
Jas gi stavav so lazica izmolzuvav mleko vo lazickata ostavav 20min i mu gi davav. Podocna so spric mu davav zosto polesno mi bese ne go plukase mlekoto, taka so lazicka nekogas ke mi ja butnese rakata ili ke pluknese i mlekoto ke se isturese
Тогаш ок. Дефинитивно како што читам таму ниедни капки не помагаат џабе пробување само.. јас користам инфакол. Не знам дали таму ги има но во бугарија сигурно ги има. Давам на секој 3 4 саата односно кога пие млеко.. капките за 5 6 дена се покажаа многу ефикасни и препорачувани од доктор. Погоре имаш слика како излгледаат. Со тие нема промашај.
Ne tuku cekas kapkite da se rastvorat 20min so mlekoto mu gi davas i potoa si prodolzuvas vednas so doenjeto
@kavadar4anka во лажиче стави малку млекце и колиф и остави да отстои 15-20 мин. Така ми кажаа неколку педијатри.
И јас истите колиеф ги користев некогаш дирекни во уста некогаш во лажиче и правец во уста не стоеа и имаше резултати уште одма по неколку употреби и слорос и поминаа грчевите и скоро полно го фрлив.
А кога отприлика се прекинуваат капките? Нас ни кажаа до 3 месеца. Е сега полни ли неполни ли појма немам. Ми е страв да не продолжат повеќе грчевите а јас да прекинам.
Ако така ти рекле давај до полни 3 месеци. Ништо страшно и ако ги прекинеш порано, ќе даваш по потреба. Јас до 2ипол месеци редовно давав, е потоа почнуваа да се намалуваат грчевите, па давав ако имаше потреба.
Да пробаме уште со овие , се надевам ќе имаме ефект, па и ќе помине времето за грчеви уште месец дена . Ама фала за препорака ако имаме потреба и шанси и нив ќе ѓи пробаме
Во стерилизирано лажиче млеко неколку капки и 4 капки colief предобри се тиее се и за киселини во цревцата кај малото може ли слика да ми пратиш дали се истите јас тука ги земам 1500 15 мл се за 90 дозирања во мк биле тие нАјскапите капки и коштале 700 денари. Пред секое јадење ги даваш нели.
Ја и ти многу близу се породивме. Моето е веќе за скоро 2 месеци. Јас овие ги користам од раѓање. Препорака од докторите во англија се овие капки и нема промашај како во македонија што не помагаат. Овде секој употребен лек не давајки туку така е одличен. Јас би ти препорачала ќе видиш веднаш друго бебе .
Gripe water провери дали има низ аптеките многу помагала но се дава на бебиња над месец ние сме уште мали но дефинитивно ке ја пробам и таа јас се давам постојано само да не се мачи малата и и давам на секој саат ипол два бидејќи така ја доам велат не под три часа но не штети така даа подобро да се спречи отколку да се лечи.
Gi ima i kaj nas jas gi koristev i predobri se pokazaa,samo kaj nas infakalm se vikaat e sega dali se istite nez