Имам братучедка која е фармацевт баш вчера разговаравме colief ги имало infacol се под друго име infacalm колку се ефикасни незнам имало и некој сируп кој не го знаеле многу но ми рече дека според неа бил поефикасен и од капките.
Nie sme 2+ i imavme grcevi iako i davav kapki, duri mislam uste poveke place od kapkite, resiv eden den da ne i gi davam samo probiotik i super sme, nema grcevi nema placki, dali ima vrska toa ili pa sami od sebe pominaa neznam
Da ima nekoi kapki predizvikuvaat poveke grcevi kaj bebinjata. Prodolzi samo so probiotik i vidi kako ke bide.
Ke pratis. I mene mi rekoa do tri meseca da gi davam ama jas primetiv deka na pocetokot na vtori mesec mu se namaluvaat pa namesto 4stacav 2kspki taka teravme tri dena posle toa namesto pred sekoj podoj da davam kapki jas davav preku podoj za na krajot skros gi prekinam. Znaci probuvaj namali na brojot na kapki ili davaj sabajle i navacer samo i ke vidis ako ima grcevi pridolzi da gi davas ako nema grcevi otfrli gi skros
Андри секое дете има различен организам па нормално е да на некои одредени лекови повеќе реагираат а кај некои помалку. Ако на мене нешто ми помогнало не значи дека ќе ти помогне и тебе, ете ти користиш едни јас други и тоа е нормално бидејки ако си бидела аир од истите нормално дека ќе користеш тоа што му прија на твоето дете а јас тоа што му прија на моето. Јас не би менувала бидејки видов одлични резултати. Ако ти си задоволни од другите тогаш со тие продолжи. Таа водата што викаш ти мојава пријателка не е нешто многу задоволна од истата, а кај некој може многу повеќе помага, се е индивидуално. Секој има свој организам и различни реакции.
Мајки ние исто сме сп грчевитеи гасови имаме овие два дена се отепа од плачење малата, потешко кака сега , ја дојам но и давам и дохрана зависи од тоа како сум со млекото дента, пробав и дадов од бекутан чајчето , искуство со тој чај ?
Мајка чајот бекутан има премногу шеќер. Дури и фармацевтките кога забележале се зачудиле колку многу шеќер содржи а тоа не е баш во ред за нас а камоли за бебенце толку мало. По принцип не помагаат многу чаевите. Јас земав на хумана ама не сум давала ете си стои така. Земи му капки, пробајте неколку денови редовно да даваш па да видиш ефект. Оди во темата грчеви кај бебиња има премногу искуства што можат да ти се најдат за решавање на проблемот.
nas ni bese poloso od becutan cajceto, plus nekako se gubese red i vo jadenjeto.. 2-3 dena davav i prestanav..
А кои капки ми ги препорачуваш ... да му помогнат за грчевите и за полесно да кака, и може ли од дохраната да има грчеви .. потешко е тоа млеко од мајчиното
Ние сме на аптамил. Моето бебе никогаш немало проблеми со какањето од истото. Можеби млекото не му одговара а можеби е до грачевите. Јас користам капки инфакол, истите ги има во бугарија оди во темата за гречеви ќе ги видиш и сликите и објаснувањата исто една мајка кажа и за колиеф капките. Оди читни па земи некои и пробајте со нив. Има жени што се задоволни од тамошните капки а повеќето кажуваат и дека не се ефикасни. Јас со колиеф сум презадоволна. Прерходно и моето плачеше од грчеви многу но после некој ден се покажа ефектот од редовно користење.
Јас му давам НаН . За аптамилот ми рекоа демек ги подува бебињата, вака го пие , ама потешко кака , предходно се мачи .. ќе читнам сега за капките и ќе пробам .. ти благодарам многу
Дали некој знае како да го сварам чајот од ким (мелен е како шеќер во прав) и од анасон и како да го конзумирам.
Не мора точна доза, ќе си ставиш од прилика неколку зрна анасон и малку ким во врела вода, оставаш да одстои 10тина минути и прецедуваш. Јас и не го цедам, ги голтам и зрната.
3-4 pati po 15 kapki nas ni rece pedijatarot, jas i davam navcer pred spienje i preku den ednas ako ima potreba
Оваа положба на држење (сликата во спојлер) ми ја кажа педијатарот, само што ќе го наместам така одма ми се смирува бебето. Се надевам ќе помогне некому во кризни моменти. Од капки само Саб Симплекс ни помагаа. Веќе не користиме, освен понекогаш само чајче (Бекутан), ама многу ретко. Спојлер