Фала на инфо. Утре понеделнички ке се распрашам и по аптекиве кај нас да не има. Ми кажаа дека ги имало и во ск.
јас прашував во еурофарм, зегин, молика..ги нема..евентуално во некоја друга приватна аптека.. @Andri62 дали знаеш дали тие капки се инфакол за Англија или се грчките инфакол т.е infacolic?
Еве ги. Се користат пред секое цицање /млеко, после неколку дена бебето е супер. 100 посто ефикасни. Би требало да потпрашате во аптека и да им речете да донесат бидејки се навистина ефикасни. Не знам што им е со тие капки што ги донасаат а не помагаат. Не знам сошто и ги земаат кога нема никаков ефект.
да, тие и јас ги користев, меѓутоа тие што ги има во Грција се Infacolic, демек Инфакол за грчки пазар, пакувањето е слично на ова.. Прашував конкретно за кои се работи зошто додека ги користев англискиве малата какаше 3,4 пати на ден, сега ги нпотрошив овие и земав пд Грција, еве една недела ги користам, малава не ѓоже да кака и по 2,3 дена.. незнам дали е до капките..ништо друго не е сменето..
Може во грција ги нема ама во бугарија сигурно ги има истите видов на гугл 12 лева. Сигурно ќе имаш некого да ти ги донесе. А крај краева можете да одете вие да си ги земете.
Да. Спореди ја декларацијата односно дали состојките ти се исти? А на тебе од англија ли ти ги донесоа или?
да, од Англија..ама повеќе не можат да ми носат..барав онлајн да купам, не испорачуват за МК..иначе состојките се исти
Штом е иста декларацијата тие се. Може самото бебе менува или скок во развој или период само.. Ќе видиш..
Мамички според вас кои капки се поефикасни за гргчеви , колиеф или еспумисан? Два дена бебето ми плаче со сати , никако не заспива а плаче премногу неможам да ја гледам душата ме боли, и давав бекутан чајче , и тоа сакав да ве прашам колку милилитри на ден можам да и дадам чај ?
Dvata vida kapki vo kombinacija sekoj den. Spas bea. A cajot pravi go porazreden i davaj po 200ml vo tek na 24h
4 капки еспумисан е премалку нема да делува, а и во самото упатство стои 25 капки 5 пати на ден. На почетокот јас давав со секое шише млеко.
Мајки два дена и давам од капките еспумисан за грчеви .. ама мислам дека од нив повеќе ја боли , дали ви се десило нешто слично ..