zdr mamicki nie sme samo 6 dena dali e mozno da imame grcevi mnogu place navecer na adaptirano mleko sme .do denes go ranev hipp 1 ama mnogu mi go povraka pa dali da go smenam nezz a ve molam i spas za grcevite vi blagodaram
мамички како сте.кај нас конечно се намалија грчевите 2 и пол месеци сме ама купив колиеф капки и ги давам чисти пред млекото.иначе беше страшно до толку што една вечер отидовме на лекар девојчето се грчеше и плачеше 3 саати.ставивме чепче за температура и се смири.сега со капките многу е подобро. да ве прашам какашката порано ни беше жолта ама сега е зеленкаста? млекото го сменивме нан сензитив. позз
Нека ти е честито бебчето и добредојде во светот на мајчинството! Можно е да, кај некои бебиња уште првата недела се појавуваат грчеви. Штом го повраќа млекцето сигурно не му одговара, а зошто не се доите, има ли некој проблем?
da imav stresen poragaj se iznamaciv i dali e od toa ne mi dojde mlekoto za grcevi kazete kapki li da mu davam da ne e mnogu malecko vi blagodaram
Оф душа, баш ми е жал. Се надевам сега си подобро. Јас прво би пробала да го сменам млекото, ако и тогаш има грчеви тогаш ќе може да се дадат капки. За почеток масирај му го мешето, ставај му топла пеленка, давај чајче од ким... Од капки имаш доста избор, кај секое бебе е различно, не би можела да ти кажам давај од тие и тие ќе има фајде. Мора да се проба. Јас давав пробиотик Биогаја и добро ни делуваше. Сакам само да знаеш дека ако си физички спремна сега, не е доцна да почнеш да доиш. Ако го ставаш бебуш на града ќе ти надојде млеко, тоа е тука, само му треба стимулација за да почне да се лачи.
Е ова да се чудиш и пак да се чудиш и пак и пак ццццц. По 4 Капки colief исклучиво се ставаат во млеко
сите можни капки ги пробавме во млеко и немаа никаков ефект.девојчето плачеше секоја вечер по три саати и се грчеше од болка.од кога и ги давам чисти воопшто не плаче.ова е мое искуство.кој има мака знае
Ок ти си знаеш најубаво како. Ти кажувам затоа што и јас му ги давав истите капки само во млеко Ваљда си прочитала упатство Превриена вода со некилку зрнца ким како чајче и масажа на стомачето и тапакање по газето
@bebence@5 jas koristev Colief...biogaja...pro baby( ne mi trknuba tocno kako bea),espumisan,caj hipp od komoraca vo filter kesicki,prevriena vofa so kim i probiotik proven Grcevite ni prestanaa nekade na tri i pol meseci sega sme 4mes i 1 nedela ali uzas bese so grcevite. Sega kotistam samo probiotik proven
fala vi za vasite mislenja no probav so caj od bekutan so anason ne go prifaka povraka eve sega voda so kim pa da vidam a mnogu e malecok ne sakam odma kapki ama ama moram ke mu dadam samo da ne mi place pozz do site mamicki pomagajte nie sme samo 10 dena a pocnaa grcevite preku nok se pointenzivni a gledam od denes pocnaa i preku den nezz sto da mu davam so pedijatar so konsultirav rece mal e za kapki nezz so da pravam deteto ja diga kukata pomagajte probav i so topla pelena nisto ne reagira pomagajte
Ако се вцрвенува, плаче повремено (најчесто приквечер) и е на возраст од 0 до 3 месеци - checked, грчеви се Тоа што јадеш ти, нема баш некоја врска со неговите грчеви. Едноставно, ова е период кој мора да се помине и низ кој поминува секое бебе, додека му се развијат органите. Но, нема никаква потреба да ги избегнуваш капките кои можат значително да го намалат плачењето, да помогнат во намалувањето на грчевите и да ви овозможат повеќе сон и помалку стресни периоди. Ние пробавме повеќе работи, но PROBalans Baby Protect ни помогнаа најмногу. Ги препорчаат и погоре, па ги препорачувам и јас повторно. Со лесно и издржете! Ч)
Колиеф, еспумисан, саб симплех уште нурс харви пред двеипол години ги немаше кај нас....мака видовме огромна со тие грчеви посебно што мојата бараше ад на помалце од 1ипол час а потребно е да се свари млекото претходно што го пиела...се измолзував и идавав од мене ама не и беше доволно, малце и се подобрија грчевите откако сменивме вода место чај зашто отпосле ни кажаа чај и млеко лоша комбинација во желудникот и од тоа повраќаше како млеко како урда(ма да повраќањето не беше често,ретко повраќаше)генерално рзните капки ни помагаа одреден период и после како да го губеа дејството прочитајте го упатството за колиеф различно се даваа кај деца на ад и тие што цицаат треба кај првите треба да отстојат мислам беше 30 мин во спремено млеко пробајте и со нурс харви многу ги фалеа тогаш ги немаше мислам сега ги има.најтежок период од плаченје не бевме ни за во јавност дома затвор 4ипол месеци во суштина се пробавме (вода со црна ким,термофорче,масажи вежби на ноџињата) ама лек слабо видовме додека не си помина тој период на разработување на цревцата Зелена столоца какошто сум имформирана значи или настинка или гладно бебе мојата секогаш.имаше златна жолта боја баш каква што треба бебе да има користевме аптамил видете ако сте го смениле млекото може да не и одговара и чим го повраќа.и откако ке испие да се ждригне и да се држи во исправена положба некој 30 мин мене не одма да се легне )) е се надевам ќе ви помогне постов
ve molam kako gi davate ovie kapki po kolku dnevno i dali navistina ima podobruvanje nie sme samo 13 dena dali moze da gi davam jas ve molam za odgovor majki po kolku kapki i na kolku vreme davate vi blagodaram
Ние ги користевме Инфакол капките..значи од старт да ти кажам дека целосно грчевите не ни поминаа, пак си имаше, но во многу намалена форма..значи од сите капки што ги пробавме, Инфакол и Colactaze најмногу ни помогнаа.. Јас и давав на отприлика 4 часа растојание (некогаш и на поголемо растојание, ако спие.. поретко на помало растојание), за време на доење, по една капалка (0.5мл) како што пишува во упатството..бидејќи на почеток не ги сакаше директно во уста, ги давав растворени во млеко, но ефектот не е ист, подобро е ако сака директно да ги даваш... Отприлика месец, месец ипол подоцна почна да ги пие и директно, но и ја зголемив и дозата, зошто со една капалка сеуште имаше доста грчеви, некаде по 1,5 до 2 капалки и давав.. Обавезно навечер и давав и пробиотик Биогаја..
На секој 3 часа најмногу 3 ипол часа пред млеко. Грчевите целосно исчезнуваат не делумно но ако се користат на 3 часа. Така пишува и во упатството. Имам споделено на многу мајки ниедна не рекла дека не престанале грчевите.
Затоа прво ќе си провериш на форум и ќе си ги дознаеш сите финти за тазе родители, како Probalans baby protect!
mamicki da ve prasam za iskustvo od sirupot Coli -b dali go imate davano na vasite bebbenca deneska toa mi go preporacaa vi blagodaram