Зошто ги нема мајките, да одговорам јас Мислам дека основата е вода липа и камилица + некои други семиња. Нешто како чајче, што уствари е „бабин лек“ и не верувам дека има некакви фармацевтски испитувања кои ја потврдуваат ефикасноста. Во принцип нашиот кога беше бебе и го мачеа грчеви пробувавме различни вакви решенија и не видовме некое подобрување. Најголема промена забележаме со Probalans baby protect и нив може да ти ги препорачам од искуство.
Ве молам за совет во врска со грчевите..прво користев хумана но педијатарот ми рече го сменам со хипп компиотик за да се намалат грчевите но откако го сменам многу ми го повраќа, а грчевите се зголемија. Зедов и капки Еспумисан но во аптека ми рекоја дека е мало за капки. Кажете некој лек некој чај.
Чајче од зрно две ким.. За капки после трета недела евентуално. од почетокот можеш пробоотик, биогаја капките ги препорачуваат. Прави масажи на мешето, со ножињата да се истиснуваат гасовите.. И малку затоплувај го мешето со термофорче. Држи го повеќе на мешето на твојата рака легнато.. И кога се храните гледај да не голта многу и воздух.. Со лесно ајде и побрзо да ви помине
колки ти е бебчето мила нели се стартува од втора недела со капки кога ќе се можи земи колипреф или биогаја а провен мислам најрано се дава овие се покажаа најефикасни и јас исто користам а за чаје пробај пиј ти ( цвет од бел слез нане и липа направи мешавина од ова по една супена лажица од сите три за литро чај одприлика и преку млеко ќе му делува на бебчето јас ова пиев на старт пред капките и ми помагаше период .. исто и нане само делува добро ..
можеби не викам не секој чај секое нешто колку позитивни ефекти има има и некои негативни раб ама со соодветно дозирање не штети .. јас еве два мес користам пиам некој пат низ неделата за сеа е добро само на доење сме си .. ..реално сите не пораснале со чајче од нане пред 20/30 год немало бекутан или хип чајче.. да не се сватиме грешка точно и тоа на секој организам можи да не делува така добро..
ох мислев дека и така и така даваш ајде се надевам ќе се смири правите масажи неколку пати низ ден топло на меше има и мече од аптека се купува со термофорче внатре мн се практични топличко ќе му држи дури почните со капки прашај в аптека за провен мисл дека одат од втора нед или другиве ..
И моето бебе има грчеви, 12 дена е. Уште во првите денови го фатија, пробав со саб симолекс капки и ако беше рано да му давам, не помогна па му дадов пробиотик про лајв. Малку му намалија. Знам дека е рано за тоа но поискусни мајки со порастени дечиња ме советуваа да и давам како што правеле и тие.
Совет или искуство мамички имаме 5 недели бебуш има грчеви и навечер и преку денот а и не е искакан 3 дена,ѕоа ни кажаа било нормално до 5 дена ни ги препорачаа капките еспумисан пред секое доење ама нема некој ефект од нив ..
за какањето до 7 дена се толерира некои и плус ден два дури се дури е меко мешето не е опасно прави масажи често на секое пресоблекување мењање пеленки за чајче е мало а да смениш др капки или коли преф или биогаја се доста добри за топло на меше е жешко сега да му ставаш легнувај го поеќе на меше ние сме 2+ го поминаме истото и сеуште знае со какање да штрајкува некад и по 6 дена ама масажи доста ни помогнаа и капкиве и двете ги пробавме и добри се еспумисан не се нешто посебно од страв уште и давам капки некад знае да напрае така и сега иам провен и тие се птедобри спрема мене и плус пробиотик се што е мн битно за нив они се со мрзливи цревца уште не им е стабилизирана флората цревцата ..
Мајки како се користат Колипрев? Упатството е малку нејасно. Колку пати на ден? Пред или после подој?
јас ги давав два до три пати насабајле па околу 3 и вечерта а некоаш и само 2 пати на крај по еднаш у ден зависи колку грчеви има колку а маче ќе си осетиш сама кога и колку најубаво е околу 3 4 да и дадиш ја на пр и капнував во лажиче и одма на цице да цица .. задоволна сум од нив
да мила пред подој .. на упатство пише да капниш млеко али исто е одма а ставаш на града и ќе си цицне
Здраво девојки,јас сум стара членка tinkerbelll, за жал никако неможев да си го вратам стариот акаунт па морав да отворам нов. Да се вратам на темата, јас сум ептен тазе мама, моето девојче е на 12 дена. Мака мачиме со колики,ноќе и е најтешко и сега за сега и помагаат Биогаја (пробиотик 5 капки наутро) и Инфакол капки пред доење една пипета.
@Hatula davaj vo kontinuitet ne gi prekinuvaj site bebinja se razlicni kaj nekoj odma za nekoj den deluvaat kaj nekoj podocna . Jas mu davav colief,biogaja,espumisan voda so kim pa gi smeniv biogaja so proven i pak imashe ali ne bea tolku cesti i jaki kako na pocetokot. Prvoto dete nemashe taka silni grcevi bea podnoslivi ,a ova lelle katastrofa beshe da vrishti do pomodruvanje duei strav me fakashe ali pominaa negde naka 3mesec . So lesno
И давам, ама приметив дека ми повраќа после капките понекогаш, а денеска и пролив имаше малку.Сега незнам дали е од Инфаколот :/ не ми се верува да е од пробиотикот.Сега и дадов пред доење и после пола час поврати и тоа како млаз