Мамички сакам да ве прашам земав инфакалм капки па ме интересира тие што ги употребувате како ги давате ?Во упатството пишува 20 капки еднаш до два пати на ден да се раствараат во течност по можност...во каква течност треба да се растворат ? Јас пробав во водичка 20мл ставив ама неќе да ми ги пие :/
Пробај со блага вода зовриена, а најдобро со инфузуја од аптека. Со шприц со игла ќе извлечиш, стави во шишенце заедно со капките и нека пие. Ако не сака давај му со лажиче по малку.
Ние имаме грчеви околу 4 часа во денот ,почнавме пред 4,5 дена со биогаја капките но како да се влоши повеќе , кога ќе почне да плаче и да се витка и ќе блуцне , а предходно не . Од денес земавме колиеф па планирам од утре да ги прекинам биогајата . Што мислите , можно ли е од нив да бљуцка ? И какво искуство имате со колиеф?
јас неколку пати дадов со млеко, но мислам дека од нив и беше и полошо и затоа ги прекинав мислам на втор или трет ден.. ние биогаја користевме долго 3,4 месеци. И мојата бљуцкаше често првите месеци, ама мислам дека капките немаа врска со тоа, туку кога прејадена, кога не ждригната, кога прети премногу..
И кај мене не ги сакаше во ништо. Ни во млеко, ни во водичка. И ги давав чисти, директно капнував во устето.
Јас почнав со биогаја и со колиеф не помагаа кај нас ,после земавме инфакалм ама детево не ми ги поднесуваше нив ми бјуцкаше од нив неколку пати едно по друго штом ќе му ги дадев капките ,сега земавме едни капки на природна база се од ким,камилица и анасон ГАС се викаат и ни помагаат многу му ги смируваат грчевите .
@elcezelce значи кај нас од биогајата повраќа . Сега ќе видиме со колиефпт како ќе сме . А тие гас секаде ли ги има? Како се даваат и од кога може ,вие колку дена сте?
Биогаја се мн. слаби. И педијатарот ни рече да ги даваме пред да почнат грчевите превентивно, а кога ќе почнат колиеф или колактаза. Купив колактаза ама некое фајде дека има нема. Термофорче повеќе врши работа. Некако не сум за хемија. Ќе купам и чајче бекутан, педијатар дозволи. Комбинирате биогаја и др. капки или само со едни терате? Кога се грчи и јас со него Душиче ...
@eli25 и мене тоа ме интересира , дали да ги прекинам биогајата ако давам колиеф. Имаме термофорче и ние од тоа со парички , но пак плаче . Ќе се смири 10 мин и пак . А кој чај од бекутан ти кажаа?
@eli25 @ada21 мој совет пробајте еден ден не давајте никакви капки. Јас што не пробав и чаеви и капки и термофор. Капките само и ја вложија состојбата уште повеќе се грчеше. Од кога престанав да давам многу е подобро. Има сеуште грчеви но не се страшни како порано.
Ние сме 1 месец и 4 дена ,ги има по сите аптеки се даваат 20 -25 капки на ден аптекарката и рекла на мајка ми ,е сега јас си ги распоредувам давам 3-4 пати во тек на ден по неколку капки да ми се вкупно 25 капки во текот на денот и давам плус чајче на бекутан .
Nas ni pomogna mnogu espumisan, nie imavme mnogu grcevi i kolief i biogaja i termofir ne ni pomogna, probaj espumisan mislam poise ke ti pomogne po 7 kapki ni rekoa vo apteka da stavame a vo upatsvoto mislam okolu 14 kapki pisuvase, okolu 200 i nesto denari bea
Патронажната сестра ми кажа секој ден да давам и иста доза без разлика дали има или нема грчеви зашто ако се прескокнува нема ефект.
Ние вчера супер поминавме со колиеф капките . 3 пати по 3 капки во млекцето . Си спиеше ,ќе кекне малку и пак ќе си заспие . Но немаше такво плачење да поцрвени цел да незнам што да правам. Ќе видиме и денес како ќе е . Инаку многу битно е и пристапот на нас мајките ,кога сме преплашени уште толку плачат и се грчат .
Ние со колактазата мирна вечер, ама сега од 11 пак почна Ставив термофорче се смири малку. Незнам чајче кога да дадам. На колку временски од ад? Да не му дојде too much.