На мажот му дале од биогаиа како најдобри ама синоќа не му дадов му ставав топла крпа и чајче со ким се будеше само за млеко а сабјлево пак го фати и му пуштам на you tube фен каде што брчи некогаш се смирува можи ќе делува смешно но се смирува пробај и мене ми беше смешно кога ми кажа ама кога пробав се смири одма
За ова со фен знам колку и да звучи смешно. Имам дури и една апликација со звуци за бебе - приспивни песнички а другите се звук од фен, звук од правосмукалка, звук каков што слушале во меше и слични(white noises како што ги викаат. Baby sleep се вика. Може ќе ти заврши работа. Јас освен приспивните другите звуци уште не сум ги сефтосала, лекам ептен крзс да фати Инаку биогаиа е пробиотик и можеш слободно да даваш и да нема грчеви.
И јас денес го зедов, и се мислам дали да им дадам. На големата пред 3 години и давав од истиот чај но мислам дека беше инстант , не во кесички, и и помагаше кога беше многу нервозна и расцимена, мислам повеќе имаше смирувачко дејство. За грчеви дали помага не знам, ама за полесен сон-да.
Ќе пробаме барем да се смири од што сум нервозна со мажот ми се испокарав. Кај меше го боли па и храната ја повраќа
Уф првиот-вториот месец додека се адаптираме сите е најтежок. За грчеви да пробаш чај од Ким да свариш. Навечер давај тогаш се најинтрзивни грчевите
Добро е ова чајче од Хип, давајте на бебушките. Синко уште си го пие иако е веке 13+. Само што овој е во филтер кесички ако не се лажам , јас давам како прашокче, овој е само од коморача, а има и од анасон ким и коморача, во 15 кесички е како магнезиумот што е пакуван такви кесички, и една кесичка е за 200мл вода.
Кога да почнам да ѝ давам чај против грчеви? 10 дена сме. Вчера само сабајле какаше и вечер се утепа плачејќи додека се искака. Многу и кркотеа цревата и прдеше.