Мами да ве прашам искуство . До сега грчеви ни се јавуваа секој ден во еден период . Ќе поплаче , ќе поминат и готово , но денес наизменично на интервали цел ден , ќе се смири ќе поспие и пак почнуваат . Дали е тоа нормално ? Ве молам за искуства . Значи не го боли нон стоп , ќе се смири 1 час и потоа пак .
Мамички да прашам нешто. Бебе ми е 6м и 2 недели и до сега сме немале мака со грчеви ама од кога почмавме со кашички мислам дека има мака со мешето оти навечер често се буди, кенка и сака да е цело време на цице. Можно ли е да се грчеви од јадењето или нешто друго е.
Го давав три дена и престанав, малата почна да го повраќа млекото и по многу малку да пие. Можеби не е од тоа ама педијатарот ми рече да го прекинам, случајно да не и се згади млекото затоа што јас и ставав во млекото (на ад сме)
Ako imate samo eden obrok i toa na sabajle, ne veruvam deka od toa se budi noke. Poverojatno e da i izleguva zapce, koga probivaat mnogu se budat vo son i placat. A i skok vo razvoj imate na 6 meseci pa zemi go i toa vo predvid.
Може ли да давам капки против грчеви? Малите имаат 22 den. Veke nekolku dena se macat so grcevite. Probuvav so topli oblogi,kim cajce ama nemase nekoj efekt. Sakam da gi zemam Espumisan L kapkite.
Po 7 kapki vo mlekoto i stavav okolu 3-4 pati na pocetokot posle podnamaliv na 2 pati ili ednas zavisi se kako ke im se namalat grcevite
Еспумисан и био Гаја користев јас за бебе и раат многу ни помогнаа скоро и да немаше грчеви, а кога имаше му беа слаби без вриштење. Мене оваа комбинација ме спаси му давав плус чај од ким.
Мајки јас би ви ги препорачала капките Recol Bimbo против грчеви. Некоја тазе мајка и ги кажала на мајка ми, она ги купила и ми ги прати вчера. Конечно една вечер помината без толку многу плачки и зајдувања. Ќе видам и оваа вечер како ќе биде. Јас од еднаш даање задоволна бев.
Сите капки и чајчиња само ќе ги ублажат грчевите кај некој бебиња повеќе ,кај некој помалце. Тоа е нормален процес пошто цревната флора се активира . Моето бебе споеше на мене 3,5 месеци