Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I kaj nas pocnaa makite.Piese Pre Nan do pred nekolku dena.Ni kazaa da smenime na Nan.Pred da smenime pocna da ne kaka.Se so maka.Edvaj ednas dnevno i toa tvrda stolica.Sega i posle jadenje mi povraka.Se ubiva od placenje.A prethodno po 3,4pati kakase.Pocnaa i grcevite.Vristi po cela nok.Nekogas i preku den.I davam Biogaja otkako ja zemavme od bolnica.Vcera bevme na pedijatar.Dobro napreduva.Dr vika super e,zivo dete.I ni kaza da smenime Nan so Hipp.Ama ne naednas.Eve denes i dadov samo ednas,utre dva pati i taka poleka da prestaneme so Nan.Sinoka se tresese od placenje.Toplev na pegla pelena.Nisto efekt.Maz mi otide vo apteka mu dale probiotik Proven i kapki Lineks.I dadov Proven vo mlekoto efekt nemase.Ne se iskaka.Kapki ne i dadov neznaev dali smeam i toa i toa.Se iskaka duri preeska,edvaj pak tvrda stolica.Kazete caare

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.954
    Допаѓања:
    13.664
    Стив, и погоре баш пишав. Во малку вода свари 5,6 зрнца ким. Нам тоа ни помогна колку - толку. И како да вози точак вежби со нозете. И држи ја со раката на мешето, мојата таа положба ја сакаше кога плачеше од грчеви.

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Mora da I davas cajce i vodicka kaj nas prestana Eden period sega 3 dena se mrdnuvam denski placi ,ne spie samo so fen se smiriva fala bogu sto na vecer spie

Последна измена од модератор: 25 октомври 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    јас во уста нема шанси да ги давам директно, исто и со другите капки ми прават, бар девојчето. Им ги ставив во чајчето,така прочитав на нет.

5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Не е грешка и така, и јас понекогаш рака правам кога ми е немирен и ми мрда многу.

6. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @stevemila пробај да не даваш никакви капки. Јaс пробав три врсти, капките само ја вложија ситуацијата. Откако не и давав ништо помалку грчеви имаше.

7. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @stevemila и ние мака мачиме со потврда столица.. Се мачи детето незнам како да му помогнам. 14 дена има и сме на хип. Денес едвај еднаш се искака но многу малку и тврдо. Душа ме боли кога го гледам како се мачии.. Што да направам мајки како да му помогнам?

8. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Колку дена се смета за запек, до завчера дијареа, денес па мака мачиме да се искаја само гасови и тоа како на голем човек. Се прашувам да не е од био гаја или од чајот

9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mene Doktorkata vcera mi kaza deka moze i 3 dena da ne se iskaka.Ke menuvale normalno bilo.Mojata se maci mnogu.Dusa me boli.Ne veruvam deka e od Biogaja

10. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Мојата какаше на 4-5 дена сега намали на 2 дена. Педијатарот ми рече дека до 7 дена е нормално.

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Доени бебиња, т.е. бебиња само што се на мајчино млеко нормално е до 7 дена да не какаат.
    Бебиња што се на АД до 3 дена е нормално. Ова го знам уште големата кога беше бебе.
    Давајте малку чајче или вода, за да им се омекне столицата.

На Bebulleee, Zaljubena111, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.759
    Допаѓања:
    202.589
    Водичка давајте на бебенцата што се на ад млеко. Масажи на мешето со масло во правец на стрелките на часовникот без многу стискање, само површинско допирање. И вежби со ноџињата како возење точак. Ќе се искакаат, без гајле.
    Инаку, некои од пробиотиците знаат да направат запек, оти секој организам не е ист. Затоа ако забележите таква промена после давање пробиотик, прекинете го. Од искуство зборам, со поголемото.

13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Капките еспумисан како ги давате

14. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @Belabelinakinder Јас давав по 25 капки на секој 8 саати. Сега намалив и по потреба давам еднаш во денот по 25капки.

15. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Бебиња што се на комбинирано, на ад и мајчино колку какаат ?Не знам дали им е од промената на млекото од аптамил прематуре преминавме на аптамил 1 но овие два дена какаат само 1 на ден, а гасови имаат многу. И некој лек како да им помогнам да се искакаат полесно

16. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Јади компот од сливи и пиј го сокот па преку млекото твое колку толку може да помогне да се искакаат. И прочитај погоре @Annath има пишано за вежби и масажи.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    22.526
    Ова со грчевиве стана страшно. Не се спие преку ден едвај 20 мин. Да ја легнеш едвај, само во раце. Ноке до кај 4 е ок послендо сабајле само стенка. Прди постојано. Кака еднаш двапати. Цицаме на 2 саати.
    Пием еспумусан ама ништо. Пробавме и гас бимби уште полошо повраќаше. Не знам више како да и помогнам. Пробав чаеви, неќе и неќе. Пробав јас нане да пијам, пак џабе.
    Се шлакнав више, само ка мене ѕ раце сака да е, кај друг ќе се смири за кратко и пак вришти.

18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    5.537
    Да пробаш колиеф или колактаза. Иако еве ние сме 2+ и се пробавме џабе. Период е и мора да се издржи. Јас преку ден неможам до тоалет да појдам, цело време плаче. Среќа ноќите ми ги спие.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.759
    Допаѓања:
    202.589
    Нането не смирува грчеви кај бебето, ама намалува лактација. Чај од ким или чајот од билна аптека помага против грчевите, а чај од ким може и бебето да пие. Ќе помине секако овој период, издржете.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    22.526
    Прашав педијатар за нането. Ми одобри. Нај убаво она да пие чај. Ама го плука. Јас па некоја алергија појавив на лактамиксот и на тој од хип незз некоја иста состојка што има. Само на капки сме. Греотка е ептен.