I kaj nas pocnaa makite.Piese Pre Nan do pred nekolku dena.Ni kazaa da smenime na Nan.Pred da smenime pocna da ne kaka.Se so maka.Edvaj ednas dnevno i toa tvrda stolica.Sega i posle jadenje mi povraka.Se ubiva od placenje.A prethodno po 3,4pati kakase.Pocnaa i grcevite.Vristi po cela nok.Nekogas i preku den.I davam Biogaja otkako ja zemavme od bolnica.Vcera bevme na pedijatar.Dobro napreduva.Dr vika super e,zivo dete.I ni kaza da smenime Nan so Hipp.Ama ne naednas.Eve denes i dadov samo ednas,utre dva pati i taka poleka da prestaneme so Nan.Sinoka se tresese od placenje.Toplev na pegla pelena.Nisto efekt.Maz mi otide vo apteka mu dale probiotik Proven i kapki Lineks.I dadov Proven vo mlekoto efekt nemase.Ne se iskaka.Kapki ne i dadov neznaev dali smeam i toa i toa.Se iskaka duri preeska,edvaj pak tvrda stolica.Kazete caare
Стив, и погоре баш пишав. Во малку вода свари 5,6 зрнца ким. Нам тоа ни помогна колку - толку. И како да вози точак вежби со нозете. И држи ја со раката на мешето, мојата таа положба ја сакаше кога плачеше од грчеви.
Mora da I davas cajce i vodicka kaj nas prestana Eden period sega 3 dena se mrdnuvam denski placi ,ne spie samo so fen se smiriva fala bogu sto na vecer spie
јас во уста нема шанси да ги давам директно, исто и со другите капки ми прават, бар девојчето. Им ги ставив во чајчето,така прочитав на нет.
@stevemila пробај да не даваш никакви капки. Јaс пробав три врсти, капките само ја вложија ситуацијата. Откако не и давав ништо помалку грчеви имаше.
@stevemila и ние мака мачиме со потврда столица.. Се мачи детето незнам како да му помогнам. 14 дена има и сме на хип. Денес едвај еднаш се искака но многу малку и тврдо. Душа ме боли кога го гледам како се мачии.. Што да направам мајки како да му помогнам?
Колку дена се смета за запек, до завчера дијареа, денес па мака мачиме да се искаја само гасови и тоа како на голем човек. Се прашувам да не е од био гаја или од чајот
Mene Doktorkata vcera mi kaza deka moze i 3 dena da ne se iskaka.Ke menuvale normalno bilo.Mojata se maci mnogu.Dusa me boli.Ne veruvam deka e od Biogaja
Доени бебиња, т.е. бебиња само што се на мајчино млеко нормално е до 7 дена да не какаат. Бебиња што се на АД до 3 дена е нормално. Ова го знам уште големата кога беше бебе. Давајте малку чајче или вода, за да им се омекне столицата.
Водичка давајте на бебенцата што се на ад млеко. Масажи на мешето со масло во правец на стрелките на часовникот без многу стискање, само површинско допирање. И вежби со ноџињата како возење точак. Ќе се искакаат, без гајле. Инаку, некои од пробиотиците знаат да направат запек, оти секој организам не е ист. Затоа ако забележите таква промена после давање пробиотик, прекинете го. Од искуство зборам, со поголемото.
@Belabelinakinder Јас давав по 25 капки на секој 8 саати. Сега намалив и по потреба давам еднаш во денот по 25капки.
Бебиња што се на комбинирано, на ад и мајчино колку какаат ?Не знам дали им е од промената на млекото од аптамил прематуре преминавме на аптамил 1 но овие два дена какаат само 1 на ден, а гасови имаат многу. И некој лек како да им помогнам да се искакаат полесно
Јади компот од сливи и пиј го сокот па преку млекото твое колку толку може да помогне да се искакаат. И прочитај погоре @Annath има пишано за вежби и масажи.
Ова со грчевиве стана страшно. Не се спие преку ден едвај 20 мин. Да ја легнеш едвај, само во раце. Ноке до кај 4 е ок послендо сабајле само стенка. Прди постојано. Кака еднаш двапати. Цицаме на 2 саати. Пием еспумусан ама ништо. Пробавме и гас бимби уште полошо повраќаше. Не знам више како да и помогнам. Пробав чаеви, неќе и неќе. Пробав јас нане да пијам, пак џабе. Се шлакнав више, само ка мене ѕ раце сака да е, кај друг ќе се смири за кратко и пак вришти.
Да пробаш колиеф или колактаза. Иако еве ние сме 2+ и се пробавме џабе. Период е и мора да се издржи. Јас преку ден неможам до тоалет да појдам, цело време плаче. Среќа ноќите ми ги спие.
Нането не смирува грчеви кај бебето, ама намалува лактација. Чај од ким или чајот од билна аптека помага против грчевите, а чај од ким може и бебето да пие. Ќе помине секако овој период, издржете.
Прашав педијатар за нането. Ми одобри. Нај убаво она да пие чај. Ама го плука. Јас па некоја алергија појавив на лактамиксот и на тој од хип незз некоја иста состојка што има. Само на капки сме. Греотка е ептен.