Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.759
    Допаѓања:
    202.589
    На грчкото семе изгледа. Добро, не е тоа проблем, чајче од ким пробај да даваш. Неколку зрнца ким искрши ги, и зовриј ги со неполно филџанче вода. Пробај, може ќе сака.

2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    22.526
    Пробав, и уште сум упорна неќе. :( никаков чај.

3. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И моето бебе само еднаш на ден кака , а е на комбинирано мајчино (помалку) и Ад Аптамил со АР формула.

Колкава е? Ние исто многу мака видовме со грчевите.. сега синко е +2 и веќе недела дена е смирен, има гасови но сепак грчевите се видно намалени, си спие и денско време додека тоа беше немогуча мисија за нас ,баш како што опиша само во раце ми беше.
    Мора да се издржи овој период и јас давав еспумисан и уште давам по еднаш во денот, а зедов и колиеф последно но кај нас имаа контра ефект уште толку повеќе вриштеше и беше многу вознрмирен.

4. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Пробавте ли саб симплекс капки? И со двете деца тие беа единствени што малку ни олеснија...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    22.526
    Земав инфакалм. Пишува по можност во течност. Ама чај не пиеме, а не можам доволно да се измолзам со рачнана пумпа, да не ја мачам само ради капки од шише да пие коа убаво си цица, смеам со лажиче? Или мора да се растворат. И што е тоа ќесичето во кутивчето?

6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.653
    Допаѓања:
    39.904
    Можеш во лажиче, ама капни неколку капки млекце.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.697
    Можеш во лажиче да и ставиш земи пробиотик давај и тоа исто помага многу.

8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    22.526
    И давам, биогаиа. Ќе видиме сега со овие. Вчера заоѓаше, од 4-7 не можев да ја смирам. Уф...

9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    34.621
    Кога не се смирува може да помогне термофорче за бебе и контакт меше на меше. Нас само тоа ни беше спас. Моето имаше грчеви од 1 месец кога наполни до 3 месеци. Кога плачат е ужасно ама мешето се навикнува да вари храна сами се смируваат со време. Само треба да се издржи.

10. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.697
    Пробај со топла пелена на мешето и тоа смирува.

11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    22.526
    И топла пелена, и термофорче, само вришти додатно. На меше кога ја ставам малце е мирна после ја удира главата од гради. Кога не се активни е супер се смешка почнува да гуга, си спие ноќе. Ама сега е врвот мислам, ко се полошо да станува. Башка дома стариве ја малтретираат но стоп и се над глава или ја превртуваат по раце, не може чоек да им објасни. А пушти глас макар и гугање одма у раце. Многу се нервирам, додатно со нив.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.697
    Кажи им слободно ќе се научи во раце па јас ќе си ја фатам бељата.
    Остајте го детето да диши малце ич не ќути кога вришти ноќе они спијат ти дежураш и нишкаш бебе со саати.

На stevemila, karibian и Цвет88 им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.954
    Допаѓања:
    13.664
    Мајки, бебето ми е 4+ и сме само на ад, ама додека го пие плаче од стомачето, се витка, грчи. Ние и претходно имавме грчеви, ама престанаа на три месеци и сега пак се јавија, а си кака еднаш на ден. совет?

14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Немам искуство со Ад, но по она што на форумов сум го читала и од блиски пријателки совет е да смениш Ад да пробаш со друго Ад.
    Веројатно млекото прави проблем пробај со некое друго, посоверувај се во темата за адаптирано млеко верувам ќе ти излезат во пресред оние со поголемо искуство.
    И дали даваш вода? Доколку не, мој совет е да почнеш да даваш вода. Во пракса е докажано дека бебињата што се на Ад се препорачува и водичка да пијат. Слободно прај ја со неколку зрнца ким таман ќе се смири стомачето и ќе има гасови.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.492

Ние сме 5+ месеци, кај нас помага Becutan чај од Анасон, 50 мл.на сабајле 50 мл. навечер. Некогаш и правам чај од Нане, 2-3 листови нане со 20 мл.вода.Исто така сега почнав и вода да и давам по неколку лажици.

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.954
    Допаѓања:
    13.664
    И вие уште имате грчеви иако сте 5 месеци? На ад сте исто или се доите?

17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мене многу ми помогнаа капките гас бимби. Пробај.и давав до шред една недела сега ги прекинав зашо нема грчеви а ако се појават ќе продолжам со нив.

18. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.492

Не, ние грчеви многу малку имавме и кај 3 месец целосно изчезнаа. Сега почесто имаме гасови, заборавив да спомнав погоре. А сигурно и кај вас се работи за гасови. Секаде каде што прашав ми рекоја нормално е да се има гасови и со тек на време ќе се изгубат исто како грчевите. Но, и грчеви кога имавме и сега постапката ми беше иста,само вода тогаш не давав дека прави грчеви....... ( земав и некои капки против грчеви не ми текнува сега кои беа).
    Инаку уште се доиме ние. :)

19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    22.526
    Ги пробав, повраќаше од нив, гадни и беа. Никаква помош од нив. Сега со инфакалм е подобро.

20. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички некоја што користи термофорче да ми каже како се употребува после првиот пат? :$ Значи ја стиснавме паричката, се кристализираше се стопли и го користевме. Е после го ставивме во жешка вода, се растопи исто гелот и го оставивме да се излади па да го користиме. Но кога го земавме после беше ладно и тврдо :wasntme: Да не чекаме да се олади? Веќе не се стиска паричката, туку така се користи што е топло од водата или? :tmi:
    Можеби е едноставно ама не се снајдовме.