Јас го користев и така откако ќе го извадев од вода, секако не да е прежешко, малце оладено, после кога ќе оладеше скроз ја стискав паричката и така во круг
Кај нас грчевите станаа ужасни. Вриштат,пиштат,зајдуваат,помодруваат едвај издржувам. Сите можни капки ги пробавме(Еспумисан, Рекол Бимбо, Ко Лактоза,Саб Симплекс,Биогаиа и уште други некои) и џабе е се. Чајче си пијат пп 50-60 мл на ден. И топли пелени ставав,и фен и правосмукалка уклучував без ефект. Невротична станав више
5,6 zrna kim vo provriena voda.Davaj im po malku.Nas ni pomogna mnogu proven probiotikot.Iako jas ne veruvav mm bese uporen.Stom i stavese vo mlekoto se smiruvase i zaspivase.A ne i dadev cela nok vristese
Nopar imas li probano? Mislam deka cel den posle konsumacijata mi spiese. Samo se davaat max 2-3 kapki do max dva pati na den zosto bile mn jaki. Og grcija gi zemav 2.5 eur
Не мешај многу капки, од нив повеќе имаат грчеви. Период е тоа, ќе помине. Ким свари и, тоа помагаше кај нас. Дали какаат редовно?
Нопар се спазмекс, ги ублажуваат згрчувањата, за разлика од другите капки што се симетикон и го елимимираат воздухот во цревата.. Се покажаа како доста ефикасни, само дозирањето треба да се припази дека се стварно многу јаки, педијатарот ми рече една капка на ден! Од друга страна, чајче од ким, ментол и на нашки(јужно) кажано, димљус.. убиј ме не ми текнува името на ова растение на литературно.. Се користи како чај, ефикасно ги смирува болките во стомакот, ментолот го загрева целото тело, и кимот знаете веќе, за побрЗо исфрлање на гасовите.. Е дека е малце лут, и бебе може да не го сака, јас ставам и малце мед и го пие цело. Ептен многу ми помогна, ефект 100%
Немам пробано од нив, не сум слушнала досега за нив. Да видам некој кој оди за Грција па да ми ги набави.фала ви на сите
Пробајте со PROBalans Baby на PharmaS, имаат пробиотик и Д витамин. Ги има во Зегин, Виола и другите аптеки, се даваат по 6 капки на ден.
Инфа калм проба? Мене ми ги кажа другар, него у аптека кога барал капки некој педијатар имало и му кажал демек мн ефикасни. Пробавме и супер е малата, и повеќе ги испушта гасовите и полесно кака. 400 ден се.
Одобрено од лекар со напомена 1-2 капки, максимум два пати на ден. Незнам дали од нив или случајно, ама детето се смири после два дена давање, потоа немав давано две три недели. Кога имаше пак јаки грчеви, повторно дадов еднаш. Значи ептен по потреба. Сега е мирно бебето.
Во ред, одобрено од лекар, ама дали знаеш што се по состав и во кои случаи се индицирани, освен при бебешки грчеви? Јас никаде не сретнав податок дека се даваат кај бебиња со јаки грчеви, освен на наш и на бугарски форум, а самиот лек има други намени. За разлика од останатите капки против грчеви, НоПар се баш лек, кој делува преку нервниот систем на смирување на мазната мускулатура. Јас лично не би дала вакви капки на бебе.
Probalans Baby Protect во аптека ми кажаа дека пишува да се користат од една година. Што е работава сега аман?
Биогаја е пробиотик...Јас го давам сеуште веќе 3 месеци...додека имаше грчеви го давав во комбинација прво со Колиеф,па Еспумисан и на крај Гас бимби...
Ние имавме грчеви само 3-4 дена ги купив капките ги давав секој ден до 2 месеци и мака со грчеви немавме. Други капки не користев. Е сега капките не делуваат исто кај секое бебе, можеби зависи и колку се јаки грчевите.
Некој искуство со Еспумисан Л ?? Јас давам Биогаја ама слаб е ефектот ... се работи за доенче 3 недели , наупатството пишува 25 капки пред или посче оброк па ме интересира како сте ги давале вие да не се многу 25 капки ?