Биогаја е пробиотик, повеќето мајки ги даваат во комбинација со капки за грчеви. Еспумисан нас не ни помогнаа, ама пробај,секој организам е различен, имам читано овде дека на некои им помогнале.
Ако нема мака немај гајле, ќе се искака. Можеш да и го масираш мешето со кружни движења обратно од стрелките на часовникот, кај нас помагаше тоа. Или ако ја доиш напиј се сок од компот од сливи.
Со се сум пробала и со чај и со масажа и со вежби единствено со компот да пробам дај Боже да помогне од напињање заспа
Можеш да даваш. Во упатството мислам пишува 25 капки оред секој подој. Мене ми беше комплицирано пред секој подој, а и многу ми изгледаше па давав 25капки двапати во денот и кај нас имаше ефект.
e vaka sega i dadiv 25kapki i staviv toplomerce malce vo dupeto da se iskaka. posle tolku vreme napor se iskaka. e sega dali da i dadam pak vecer kapki oti ja gledam pak gi sobira nozinjata ili ne?
da da za grcevi se... gledam si gi tegne nozinjata a preeska imavme problem so kakanjvo pa zavrsi toa. sega spie ama ja fakat grcevite i stanuva
Ти ќе си процениш колку често ќе даваш. Кај синко како што ти пишав доволно беше два пати на ден, наутро и навечер, ама ако процениш дека има потреба давај почесто. Секое бебе е различно.
Мајки една моја пријателка има капки инфакол и колиеф кои пто се купени за грчеви на нејзиното беве меѓутоа истите воопшто не се употребени, и затоа истата сака да ги подари на онаа мајка на која што навистина нема многу финасиски можности за да ги купи а и се потребни за бебето еве и во прилог ќе ви прикажам и слики од истите и секоја која е заинтересирана а не сака јавно да пише коментар нека ми пише слободно приватна порака и нека ми остави контакт адреса за да можеме да ги испратиме по пошта, сакаме да помогнеме
Од тие што давате био гаја - сте приметиле дали бебе реагира откако ќе му дадете 5 капки? Моето девојче е мирничко преку ден. Навечер, 10тина мин откако ќе и дадам био гаја се грчи, се витка, се црвенее.. Редовно си кака и испушта гасови и нема мака, ама ова со био гајава ми се случува 3 пат по ред. Премногу ми е за да е случајност. Секако ќе прашам педијатар неделава, ама убаво е да знам дали друг имал вакво искуство. Инаку ни ги дадоа превентивно, убаво било да се примаат пред да почнат грчевите.
А имаше грчеви, или онака? Јас кај моево приметив дека столицата смени боја, стана зеленкаста од капките. Прво мислев случајно се погодило, ама не, од капките е. Иначе немаше грчеви, ни со нив, ни без нив. Не давај ако се грчи од нив, има и други пробиотици.
@kukla21 јас давам веќе 10тина дена 2×5капки, сабајле/навечер, некоја нус појава не сум приметила, ниту грчење, ниту во столицата.. Бебињата кога имаат грчеви викаат плачат се грчат, моево така-така се грчи изразено само наутро, не сме плачко, ама ржи како кутре леле леле