Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. srna4

srna4 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Во Виола се 435 денари, а ги има и во Зегин и другите аптеки и не се на рецепт.

2. Bicc

Bicc Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    17
    Мамички како сте задоволни од Еспумисан капките за гасови и како ги конзумирате?

1ипол месец сме и само на доење меѓутоа имаме премногу гасови и какаме преку една ден со масажа на меше. Користиме Гас Бимби меѓутоа сакам да пробам со Еспумисан.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А пробиотик даваш?

4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Zemi si Proven probiotik.Nas samo toa ni bese spas.I davav i espumisan epten vo kriricni situacii,i pomagase.Da znaes deka ke prdka mnogu od niv.Ke mu olesni na bebusot

5. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Од кога почна да даваш Провен? Од најмало ли може? Само аптамилот што го давам е пронутра (со пробиотик), па да не биде многу?! Еспумисан дадов, изгледа и е ок од нив.

6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Negde mesec ipol bese koga pocnav.Ako i davas biogaja,moras samo ednoto.Ili proven ili biogaja.I nie sme na aptamil pronutra

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155
    Мамички дали некоја од вас има искуство со чај од билна аптека против грчеви? :)
    Бил на база на анасон, ким, грчко семе и сл. мајката требала да пие по 1л на ден....ми го препорачаа ама ме интересира дали некој слушнал/има искуство?

8. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815

Jas mila go pijam veke 3 nedeli i navistina samo pozitivno iskustvo imam od nego. Mojava bebuska mnogu grcevi imase, po doktori mnogu pati ja nosev, zajduvade od bolka, 3 razlicni kapki smenivme, od koga pocnav da go pijam cajov i da i davam na malava kapki infa calm se zboguvavme so grcevi. Se uste pijam caj i za sega ne planiram da prekratam. Moi drugarki go imaa pieno i mi go preporacaa.Slobodno zemi si, se nadevam ke ima efekt...:hug:

На mssuniquee, kukla21 и Bizbiz им се допаѓа ова.
  9. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    Здраво женски, сакам да ве прашам, мојата лепотица е девет дена, почнавме со биогаја пробиотик, поради тврда столица и повремени грчеви, Ве молам за одговор, на капките пишува 5 капки во денот, па ме интересира дали одеднаш се даваат тие 5 капки, позз

На Melinda85 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Da mila odednas se davaat kapkite, i jas i davam na malava moja od samiot pocetok...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    @Melinda85 фала многу, и како задоволна ли си од капките ?

12. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Da mila zadovolna sum, malava moja e 8 nedeli, a jas veke 7 nedeli gi koristam ama gi davam vo kombinacija so infa calm kamp protiv grcevi...malava kaj mene imase mnogu grcevi:worried: No sega sme dobro so kapkive i se uste gi koristime. Pozz:hug:

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Јас добив од педијатар информација дека биогаја и инфакалм не се користат истовремено, бидејќи самите инфакалм имаат и пробиотик.
    Ова само како информација, но распрашајте се или нека каже и некој друг ако знае нешто.

14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Istoto mi go kaza Marina vo Remedika.Jas i davav biogaja i navecer vo posleden obrok stavav Proven edna lazicklaKaza nikako.I sega Samo proven i davam.Najefikasen e

На Ambra20 и Melinda85 им се допаѓа ова.
  15. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Od apteka od strumica.Okolu 500den

17. sneshko

sneshko Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    146
    Мамички моево бебче е 3 недели цело време ги витка ножињата и испуста гласови како да се напнува,не спие мирно цело време мрда,се грчи и испушта гласови исто и често повраќа читав на нет за грчеви бидејќи мислев дека е тоа но таа не плаче како што пишува на нет дали стд имале вакво искуство?

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    37.127
    По ова што опишувате станува збор за грчеви. Давајте пробиотик Провен за бебиња од 0 до 1 година или Линекс. Нека ждригне после секое доење или млеко. Ставајте ја да лежи на меше на вас. Кожа на кожа вие и вашето бебе помага мн. Блага масажа на меше од мама кружни движења во насока на стрелките на часовникот. @sneshko

На sneshko и stevemila им се допаѓа ова.
  19. Delfinche

Delfinche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    79
    Здраво на сите,малата има 1 месец и со грчеви мака мачиме.И давав прво капки гас бимби-ништо.Потоа педијатарот ми даде еспумисан и имаше подобрување.Но вчера беше толку лошо што и го чувствував воздухот низ цревцата и плачеше без престан 10 саати.Денес др ми даде colief капки.Сакав да прашам дали некој ги користел и какво искуство има?Знам дека мора да се помине низ овој период но барем да се ублажат.Кога ги има сите методи ги применувам од капки до гушкање и масажи но не помага.

20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Пробај со пробиотик биогаја во комбинација ,нас ни помогна ,направи чајче од ким и ставај топло на мешето ,мислам дека би требало да ти помогне .За колиеф многу ги користат и им помагаат ,нас конкретно не ни помогнаа .