Мамички како сте задоволни од Еспумисан капките за гасови и како ги конзумирате? 1ипол месец сме и само на доење меѓутоа имаме премногу гасови и какаме преку една ден со масажа на меше. Користиме Гас Бимби меѓутоа сакам да пробам со Еспумисан.
Zemi si Proven probiotik.Nas samo toa ni bese spas.I davav i espumisan epten vo kriricni situacii,i pomagase.Da znaes deka ke prdka mnogu od niv.Ke mu olesni na bebusot
Од кога почна да даваш Провен? Од најмало ли може? Само аптамилот што го давам е пронутра (со пробиотик), па да не биде многу?! Еспумисан дадов, изгледа и е ок од нив.
Negde mesec ipol bese koga pocnav.Ako i davas biogaja,moras samo ednoto.Ili proven ili biogaja.I nie sme na aptamil pronutra
Мамички дали некоја од вас има искуство со чај од билна аптека против грчеви? Бил на база на анасон, ким, грчко семе и сл. мајката требала да пие по 1л на ден....ми го препорачаа ама ме интересира дали некој слушнал/има искуство?
Jas mila go pijam veke 3 nedeli i navistina samo pozitivno iskustvo imam od nego. Mojava bebuska mnogu grcevi imase, po doktori mnogu pati ja nosev, zajduvade od bolka, 3 razlicni kapki smenivme, od koga pocnav da go pijam cajov i da i davam na malava kapki infa calm se zboguvavme so grcevi. Se uste pijam caj i za sega ne planiram da prekratam. Moi drugarki go imaa pieno i mi go preporacaa.Slobodno zemi si, se nadevam ke ima efekt...
Здраво женски, сакам да ве прашам, мојата лепотица е девет дена, почнавме со биогаја пробиотик, поради тврда столица и повремени грчеви, Ве молам за одговор, на капките пишува 5 капки во денот, па ме интересира дали одеднаш се даваат тие 5 капки, позз
Da mila zadovolna sum, malava moja e 8 nedeli, a jas veke 7 nedeli gi koristam ama gi davam vo kombinacija so infa calm kamp protiv grcevi...malava kaj mene imase mnogu grcevi No sega sme dobro so kapkive i se uste gi koristime. Pozz
Јас добив од педијатар информација дека биогаја и инфакалм не се користат истовремено, бидејќи самите инфакалм имаат и пробиотик. Ова само како информација, но распрашајте се или нека каже и некој друг ако знае нешто.
Istoto mi go kaza Marina vo Remedika.Jas i davav biogaja i navecer vo posleden obrok stavav Proven edna lazicklaKaza nikako.I sega Samo proven i davam.Najefikasen e
Мамички моево бебче е 3 недели цело време ги витка ножињата и испуста гласови како да се напнува,не спие мирно цело време мрда,се грчи и испушта гласови исто и често повраќа читав на нет за грчеви бидејќи мислев дека е тоа но таа не плаче како што пишува на нет дали стд имале вакво искуство?
По ова што опишувате станува збор за грчеви. Давајте пробиотик Провен за бебиња од 0 до 1 година или Линекс. Нека ждригне после секое доење или млеко. Ставајте ја да лежи на меше на вас. Кожа на кожа вие и вашето бебе помага мн. Блага масажа на меше од мама кружни движења во насока на стрелките на часовникот. @sneshko
Здраво на сите,малата има 1 месец и со грчеви мака мачиме.И давав прво капки гас бимби-ништо.Потоа педијатарот ми даде еспумисан и имаше подобрување.Но вчера беше толку лошо што и го чувствував воздухот низ цревцата и плачеше без престан 10 саати.Денес др ми даде colief капки.Сакав да прашам дали некој ги користел и какво искуство има?Знам дека мора да се помине низ овој период но барем да се ублажат.Кога ги има сите методи ги применувам од капки до гушкање и масажи но не помага.
Пробај со пробиотик биогаја во комбинација ,нас ни помогна ,направи чајче од ким и ставај топло на мешето ,мислам дека би требало да ти помогне .За колиеф многу ги користат и им помагаат ,нас конкретно не ни помогнаа .