Фала на одговорот,заборавив да додадам дека и давам и био гаја и ставам топло на мешето но кога ќе ја фатат ништо не помага.
Ни почнаа грчевите, се токмам да купам нешто за да и помогне, чајче или капки, од што сте позадоволни? Читав позитивни коментари за комбинација биогаја и еспумисан, се мислам да пробам со тоа.
Најдобро пробај се. Топличко на мешето, сеедно пелена или некое термофорче или перниче со трици, има чајчиња со ким и анасон против грчеви, еспумисан и јас имам давано и биле ок.
Првин давав Биогаја со Колиеф, сега со Еспумисан ништо поразлично не се деси.. Едно 10дена ни беа до сега најизразени, најмногу не смируваше термофорче на мешето. Во очај и чајче понудив, она на Хип и со ким, Бекутан не поради што има шеќер, го одбиваше па се откажав и јас го пиев. Сега пијам чај мешавина од билки од билна што е и за грчеви и за млеко. Редовно возиме точаче со ноџињата, масирам меше. Внимавам што јадам. Никогаш не ни траеле долго и не се десило да не можам да го смирам, не плаче, туку ржи моево Ете се правам па пак има, но период е кој мора да помине, види, пробај што мислиш самото бејби ќе покаже што му одговара најмногу, па ќе менуваш
Jas davam WAYA D3 LGG probiotik koj e i za gcevi i sum prezadovolna bebinjata imaat po 1.5 mesec i doseka nemaat zaplaceno od grcevi neznam mozebi se mali seuste od koga pocnaa kaj vas grcevite
Мајка и ние бевме исти, имаше денови кога синко нон стоп плаче и ништо не му помагаше. Дури ми се случи да го носам на дежурен од што незнаев што да му правам. Сега за некој ден ќе полни 5 месеци и уште има гасови, а грчевите ни траеа до 4 месеци. Инаку јас давав биогаја во комбинација со еспумисан и тоа некако најмногу ни помагаше ,ако воопшто можам да кажам дека ни помагаше. Пробав и колиеф но кај нас имаа обратен ефект, уште толку повеќе плачеше. Исто му правев чајче од ким и вежби за да испушта гасови.
Во очај со грчевите и плачот пред 2 дена решив ништо да не и давам, ни био гаја ни капки па да видам како ќе се однесува.Еве 3 дена веќе ниту плаче ниту има грчеви. И вчера бев кај педијатарот и и кажав дека ништо не сум и дала.Ја оставам да цица колку сака ако треба и по саат време нека седи на цицка и така некако се смирува и заспива. Мислам дека сите комбинации на капки што ги направив само и направија проблеми во стомачето.Не секогаш бебињата плачат од грчеви. И да, заборавив, мојата храна ја ставив на рестрикција повеќе протеинска храна и житарки и многу вода и чај,а по некоја забранета намирница јадам додека дојам,зашто до следниот подој има помала концентрација на таа храна.
Kako da znam deka ima grcevi?I gi slusam crevcata a i od vcera se nema pokakano izutrinata i pisti od vreme na vreme.I sinoka gasovi imase
Гасовите од кои понекогаш заплакува кога ги испушта и витка, тегне, шири ноџиња и притоа испушта чудни звуци, кои мене ми личат на ржење, исто и рачињата ги тегне во должина на телото.. Едит: и да дури се искака е церемонии..
Ne davam nisto mislev deka nemame problem so grcevi i uste ne sum sigurna deka imamedel od simptomite imame del ne.
Пробиотик е добар за цревцата, а и за имунитет. Моето нема проблем со грчеви, ама био гаја давам откако излњговме од болница.
Ние имаме грчеви, секој ден во исти период сабајле од 6 до 9... Дури не се исртка неколку пати и не се искака е престанува со плачење. Давам Колиеф, ама ве читам за пробиотикот Био гаја, па сакав да ве прашам дали можам да ги кобинирам капките Колиеф и Биогајата? Инаку мислам дека делумно ни помага Колиефот, па не би да го прекинувам засега!
@Melinda85 дали со инфакалм даваш и био гаја? Едит @snegulkata да, можеш. Така и ги препорачува педијатар.