Мaмички имaме 2 месеци нo бебетo нoн стoп имa гaсoви ќе се вие вцрвенувa прдкa и плaче кaкo дa му пoмoгнaм шo дa му дaдaм и јaс веќе незнaм жaлнoтo се измaчи инaку гo дoјaм
Јас му давав БиоГаја и Еспумисан, ако верувате откако престанав со капки му поминаа грчевите. Правев вежби како точаче и ќе се испрдеше онака убаво и се олеснуваше. Исто така кожа на кожа многу помага, а ако не сте во можност нешто топло на меше и многу гушкање.
Ти верувам исти случај, болен беше и во цела фрка заборавав да му давам Еспумисан и оп бебе нема грчеви. Па ми светна дека и Биогаја не сум му давала, па бебе почна да оди во вц и по 6пати дневно, а претходно едвај еднаш на 2-3 дена цел се виткаше и мачеше Веќе не давам ништо од тоа!
Zdravo Sakam da prasam dali nekoj gi ima koristeno sap simplex kapkite ??? Kako vi deluvaa I kako se davat? Fala....
Мамички до кој месец дававте Биогаја и Колиеф (или исти капки од друга фирма).За неколку дена правиме 3 месеци и педијатарот ми препорача да не давам повеќе.Ве молам за Ваши искуства.Инаку до сега сме немале проблем со грчеви.Незнам дали е поради капките или едноставно нема па затоа ми е страв да прекинам.
До кога планираш да даваш Биогаја, до кој месец и дали даваш капки за грчеви и доколку знаеш до кога е препорачливо да се даваат.
Девојчето ми е 3 месеци и некој ден. Био гаја давам цело време. Мака со грчеви немавме и друго не сум давала освен пробиотиков. Искрено не знам дека има временски рок давање пробиотик. Бар дур минат вирозиве и гриповите секако ќе давам.
Имам погоре пишано на 3м престанав да давам Еспумисан и бебе магично снема грчеви (ние имавме). Не давам веќе ни Биогаја. Како престанав со се бебе ми се прероди, ниту се витка, ниту ноџиња грчи и секој ден си оди во вц 2-3пати претежно, претходно еднаш на 2-3дена едвај со судни маки
Еспумисан престанав да давам после трети месец. Ги исклучив постепено. Не дека некој ми кажа така, ама ми беше шубе да ги укинам наеднаш. На два/ три дена намалував по пет капки (давав два пати по 25) и на крај ги укинав. Биогаја и јас давам сеуште. Не гледам лошо. Време на грипови е, плус воведуваме храна така да ќе ги терам уште некое време. Синко е 6,5 месеци, а ги примаме од почеток.
Девојки ај едно прашање. Синоќа малава зајде од плачење. Како грчеви да ја мачеа а таман мислев дека ни поминаа еве ги пак. Деновиве беше лудо ама синоќа неиздржливо. На 3.03 наполнивме 2 месеца го тераме третиот можно ли е пак да се вратени грчевите и кога може да очекувам конечно да ги снема?