@queen007 колактазата ја користев се покажа ок. Ама ја давав заедно со биогаја. Биогајата е пробиотик колактаза капки за грчеви. Биогаја зегин држат не ги барај веќе во еуро
So.prvoto.nemav maka.. ova grejnovo koga ke se stemni I na nego my se stemnuva...place, se trese...pa prestanuva naednas ...pa pak pocnuva.. koristam biogaja samo. Od 11dena mu pocnaa...ako.moze ds traat 3'meseci ke.puknam.. se nadevan.stom rano.poccnaa rano ke si odat.. sto mi predlagatr osven biogaja?
здраво мамички сакав да ве прашам дали е подобро на бебушов да му дадам чајче од ким или да земам хумана ? пие капки колиеф ама нема многу ефект...
Давам и јас. Нас ни поминаа од еспумисанот, ама додека беше само на мајчино. Сега сме на комбинирано и преку ден нема ништо го фаќаат после 03 часот сабалје. Прашав во аптека ми рекоа нема потреба од капки други
И еспумисан сум давала се но на крај краева сами од себе си поминаа до кај 3м мислам секое дете го поминува тоа на полесен или потежок начин.
да ве прашам за грчевите, ги имаат ли бебињата и додека спиjат? моево неколку дена (5 недели сме) се грчи кога цица обично на крај, и сега уште го држи после и во сонот, со нозете се бутка како за да прдне, и од тоа се буди, некогаш и со плач или само кенка, и после скоро невозможно е да презаспие.. само во слинг ако ја врзам, ама приметувам и таму се грчи само дека е убаво стегната не се разбудува.. ама пак се мачи ја осеќам
Moevo.ne.prda ic...ne.moze.da.gi ispysti gasovite.. kako da mu pomognam? Mu pravam vezbi ama.nisto Posle kolku vreme.konsumiranje espumisan se osekaat efekti?
Нас ни помагаше NUrse Harvey's сирупот за грчеви. Исто така ни помагаше многу бебешкото термофорче. Кога ќе го фатеше ептен да го боли тогаш само термофорот. Од топлото се испушташе гасови и му поминуваше. Ах да помагаше и држење меше на меше. Се изналежавме заедно стуткани на тросед во дневна.