Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Ne pomaga no termofor, ni mese.so.mese.. nikako.ne.ispusta gasovi.. toa go maci

2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.216
    Дај и чајче кое ќе ти го пие тоа, пробај, моево ниту едно не сакаше. Пробај и со термофорче на меше, топла пелена :)

3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    34.904
    Nurse Harveys и некогаш чај од анасон му давав (Хип или Бекутан).

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    и како да се справуваме? моево од нив се буди макар и во раце да спие, а не па да е легната, дење ај ја носам врзана цело време, ама навечер не знам како да спиеме :( едно време до мене немаше гајле а сега ни во раце.. на гради некогаш ќе заспие ама пак на секои 10мин треба успивање.. капки и даваме саб симплекс понекогаш ама како да не помагаат.. и не е фаза да речеш во некое време од денот туку секогаш.. :whew:

масажи, топло, тоа се правиме, само чај не и давам (тука во Германија докторката некако строго рече не и давајте чај), ама да пробаме можеби со ким? колку им давате и на колку време?

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Дај и ким. Јас му давам утро вечер по 50мл со 3зрна ким.
    Ти немора 50 можиш по помалку и ти пијај чај од ким вари си преку млекото ќе се лачи.

Решение нема за гечевите и ние мн имавме до 40дена по цела ноќ враце се држевме. После тоа едноставно исчезнаа и ретко ги има еве сега две недели само после 03ч сабалје ги има до 6. Давај капки и трпение мајка

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Moevo koga go boli najnogu saka na.cice I si vadi tamu inaet ama poveke si go polni zeludniceto I potesko si pravi.. neznam sto da pravam.. dali d mu.dozvolam ili da probam dr nacin da se smiei

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Епа си бара утеха кога го боли тоа е нормално. А не знаат дека прејадуваат и ги боли повеќе

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Pocnav.da.gi koristam.espumisanot veke tri dena.. koga da ocekuvam.nekoj efekt.ili veke trebase da.ima? Da znam ako nema da gi smenam

9. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    фала ти! :f:тука ни препишаа чепчиња carum cavi, тие се со ким, ама само за по потреба и нашево оти лошо т.е. ретко кака гледаме да не и даваме за да не ја провоцираме. за чајот велат лошо е зошто како лажна храна ги прави полни, ама и вака со грчевите не се ни најадени ни наспани и тоа не бидува.. може ќе пробаме со чајче од ким. во четврток 40 дена, ако имаме среќа може ќе потпомине и кај нас :whew:
    а јас пијам од тој чајот ким анис и фенхел :)) ако се викаат така кај нас) по две три чаши на ден

10. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    8.731
    Зашто не често чепчињата? Мојот од нив редовно почна да кака едно време сега пак се мачи. Инаку ги давам баш често зошто единствено од нив видов благо подобрување. Ние од 4-5 ден имаме грчеви еве 2 месеци има уште се мачи секој ден, малце намалија, ама има денови кога е брутално.

11. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Ima li nesto za nas majkite da pieme koi doime pa.da vlijae na niv za da se namalat grcevite

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Чај за доилки со анасон. Иато и ким чај. И секако да се внимава на исхраната
    (Благо, газирано, млеко, грав, леќа, пиперки, цвекло...итн итн

На didisi и KidA им се допаѓа ова.
  13. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    зошто општо не знам, нам и акушерката и докторот ни рекоа само по потреба. ама како да дефинираш потреба :) а еднаш дневно му давате? кај нас проблемот беше што какаше во моментот кога и го стававме, и доаѓаше рефлекс, а поубаво сама да се научи да кака.
    само гледам некако ми се чини какањето со овие грчеви - тегнење прдежи и болка не се многу поврзани, вчера штом се покака пак имаше и не можеше да спие.

а млеко само млеко благо избегнувате или и јогурт и др млечни производи општо?

Последна измена од модератор: 17 март 2018
    На Chantal и didisi им се допаѓа ова.
  14. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Mislam deka hranata i nema mn udel zosto i deca sto se samo na ad mleko imaat grcevi

15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    8.731
    Мене бабицата ми рече може до два пати дневно, ама само два пати ставив два пати кога траеа грчевите повеќе од 12 саати. Инаку он не кака одма кога ке ставиме чепче и не секогаш, а и сум приметила после какање обавезно има грчеви. Докторот му кажав што давам и само се насмеа и ми рече да знаев лек за грчевите сега ќе бев богат човек. И ми рече да го држам во раце тело до тело и да скокаме на пилатес топка и од тоа сум задоволна помага, а саб симплекс давам за секој случај ама не помага ништо.

16. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да ти кажам и јас општо се така си мислам, ама на маката што се нема човек да проба.. ама за млечниве производи многу има на интернет како може да не ги толерира и дека од тоа се грчевите, па затоа ме интересираше. велат треба минимум на две три недели да се отфрлат и целосно, не знам дали некој пробал?

17. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Мајки ве молам за совет.. Малово ми е месец ипол дена и многу мака имаме кога треба да кака. Буквално на глас плаче се грчи и чим ќе се искака се смирува. Порано му давав Биогаиа и Еспумисан а сега Колактаза и ништо не му помагаат. Совет? Душа ме боли кога се мачи толку:(:(:(:(

18. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Пробај со провен пробиотик. Нас само тоа ни помогна.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Јогурт можите слободно

Да исхраната нема врска за деца кои се на ад. Меѓутоа вие прашавте за мајки кои дојат затоа и кажав :)

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.827
    Со првото детенце многу помагаше анасон чајот од бекутан, ке му дадев 50мл и за некој саат ке си се искакаше без мака...

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.